Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Юр’ївці відбулося виїзне засідання колегії управління

16 вересня в с. Юр’ївка Мангушського району відбулося виїзне засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

Участь у засіданні взяли члени колегії, керівники органів управління фізичною культурою та спортом виконкомів міських рад і райдержадміністрацій, керівники обласних організацій та фізкультурно-спортивних товариств, представники управління.

Головував на колегії начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Основним питанням, що розглядалося на засіданні, було виконання заходів Регіональної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області на 2012-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 26.09.2012 № 6/15-348, та розгляд проекту Регіональної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області на 2017-2021 роки.

Заступник начальника – начальник відділу реалізації профільних програм управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова у своєму виступі акцентувала увагу на низці моментів. Так, період реалізації Програми на 2012-2016 роки можна умовно поділити на два періоди: 2012-2013 роки та 2014-2016 роки, які відрізнялися кількістю адміністративно-територіальних одиниць Донецької області та, відповідно, кількістю населення, залученого до занять фізичною культурою і спортом.

Що стосується розвитку масового спорту, то протягом дії Програми було відкрито 2 центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», один з яких – центр у Покровську, що почав роботу в 2016 році. Наталія Точилова підкреслила, що робота за місцем проживання ведеться активніше в містах, де вже працюють центри «Спорт для всіх» – наприклад, у містах Бахмут, Добропілля, Костянтинівка, Краматорськ.

З метою стимулювання розвитку спорту вищих досягнень провідним спортсменам Донеччини протягом 2012-2015 років виплачувались 40 стипендій щорічно. У поточному році для атлетів регіону були призначено 70 стипендій (40 стипендій з олімпійських видів спорту, 15 стипендій – з неолімпійських видів, 15 – для спортсменів з особливими потребами),  отримують їх 82 спортсмени області. Окрім цього, у 2012 році були виплачені одноразові грошові винагороди спортсменам-переможцям і призерам Олімпійських, Паралімпійських ігор та їх тренерам, у 2015 році – спортсменам-переможцям і призерам І Європейських ігор та їх тренерам. У 2016 році було затверджено Положення, де збільшено розмір одноразових грошових винагород (порівняно з минулими роками) і розширено перелік змагань, за успішний виступ на яких призначаються винагороди.

Проект Регіональної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області на наступні 5 років – з 2017-го по 2021-й – має врахувати сучасні реалії щодо стану і перспектив галузі. Так, новими розділами майбутньої Програми мають стати: 1) «Національно-патріотичне виховання у спорті»: 2) «Фізична культура та спорт в об'єднаних територіальних громадах». У Проекті цієї Програми цілями визначені: відведення фізичній культурі і спорту важливої ролі як складової фактору здорового способу життя; створення ефективної системи управління сферою; створення сучасної спортивної інфраструктури, наближеної до потреб жителів; підтвердження спортивними досягненнями позитивного іміджу Донецького краю.

У процесі обговорення основного питання засідання колегії управління своїми напрацюваннями з колегами поділилися: начальник відділу молодіжної політики та у справах сім’ї управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради Ганна Височина, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Слов’янської райдержадміністрації Іван Костянецький, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Селидівської міської ради Сергій Горбунов.

За підсумками аналізу пропозицій до проекту Програми на 2017-2021 роки за встановленою формою, які були надані з міст та районів Донецької області, керівникам органів управління фізичною культурою і спортом виконкомів міських рад і райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій  було надане завдання доопрацювати ці пропозиції до кінця поточного місяця.

 
18.09.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах