Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецький обласний центр «Спорт для всіх» підвів підсумки соцопитувань, які проводив з квітня 2016 року

Спорт – це один з найбільш доступних способів підтримки, збереження здоров’я і працездатності людини. З кожним роком з’являються і розвиваються різні форми занять фізичними вправами, удосконалюються нові, незвичайні види спорту, але зацікавленість до них з боку більшої частини молоді і студентів на сьогоднішній день все ще залишається досить слабкою і низькою.

Істинний обсяг рухової активності молодих людей не може повністю забезпечити їх повноцінний та гармонійний фізичний розвиток. Підвищується кількість студентів і школярів, котрі мають відхилення у стані здоров’я.

У зв’язку з цим, задля соціального моніторингу, Донецьким обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» регулярно проводяться опитування серед населення на спортивну тематику, завданням яких є:

- визначення особливості ставлення людей до спорту;
- аналіз соціальних факторів, що впливають на ставлення людей до занять спортом;
- розгляд проблеми розвитку спорту та залучення до нього молоді.

До соціальних опитувань, починаючи з квітня 2016 року, було залучено близько 3 тисяч людей віком від 14 до 50 років.

Проаналізувавши результати тестів, спеціалісти Центру зробили висновок, що відношення сучасної молоді до спорту є позитивним, проте головною причиною зневаги фізичними навантаженнями є, у першу чергу, лінь.

За результатами опитування найпопулярнішими видами спорту серед людей виявилися футбол, волейбол, хокей та біг. Близько 8% опитаних займаються спортом 1-2 рази на тиждень, а віддають перевагу заняттям спортом на свіжому повітрі 37% людей. Неочікуваним результатом було те, що лише 9% людей активно беруть участь у ремонті та облаштуванні спортивних майданчиків своїх міст.

Спеціалісти Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» вважають, що правильний аналіз отриманих даних дозволить знайти ефективні управлінські рішення, прогнозувати різні ситуації і вживати дієвих заходів до вдосконалення розвитку фізичної культури і спорту, їх позитивного впливу на соціальне життя людей.

 
13.09.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах