Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Дружківці відбулося спортивне свято Всеукраїнський олімпійський урок

10 вересня в Дружківці на площі Молодіжній відбулося обласне спортивне свято Всеукраїнський олімпійський урок, який щороку проводиться до Дня фізичної культури і спорту за ініціативи Національного олімпійського комітету України.

Участь у масовому заході брали школярі, учні міських та обласних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки, спортсмени і тренери, працівники фізкультурно-спортивних організацій області, ветерани та любителі спорту.

На свято завітали почесні гості: заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова, заступник голови Дружківської міської ради Наталя Слесаренко, начальник відділу з питань культури, сім’ї, молоді, спорту та туризму Дружківської міської ради Юлія Пивовар, уповноважений відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області Віктор Поліщук, в.о. директора Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко, в.о. директора школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова, директор Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки Ігор Анушкевич, директор обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Костянтин Кірпулянський.

- Вітаю всіх із Днем фізичної культури і спорту – святом, яке об’єднує нас, незалежно від віку, незалежно від роду діяльності. Молоді хлопці, дівчата, ви – наша гордість! Ви гідно представляєте свої організації, свої міста, а ми будемо робити все, щоб створювати умови для занять фізкультурою і спортом. Велике спасибі тренерам, які прикладають максимальну кількість зусиль для того, щоб ви могли досягати поставлених цілей. Нехай фізкультура і спорт приносять вам тільки хороше, - сказала у своєму вітальному слові Наталія Точилова.

 

Підчас урочистої церемонії нагородження Наталія Точилова вручила почесні грамоти управління працівникам спортивної сфери Дружківки, які зробили вагомий внесок в популяризацію фізичної культури і спорту в Донецькій області.

Далі всі бажаючі вийшли на старт масового легкоатлетичного пробігу, який проходив по проспекту Космонавтів. Очолили колону вихованці Донецького вищого училища олімпійського резерву імені Сергія Бубки, які тримали в руках прапор Національного олімпійського  комітету України.

 

Після пробігу на площі Молодіжній відбулися Олімпійські уроки, де кожен бажаючий міг ознайомитися з видами спорту. Показові виступи продемонстрували баскетболісти, боксери, борці вільного стилю, важкоатлети, велосипедисти, пауерліфтери, тхеквондисти, флорболісти, футболісти, хокеїсти ДЮСШ ХК «Донбас».

Також з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту та в рамках тижня масового футболу, який проводиться з 10 по 16 вересня під егідою УЄФА та Федерації футболу України, на свято завітали гравці ФК «Авангард», який виступає в Першій лізі чемпіонату України з футболу, а також ветерани футболу.

 
 
 

Для юнаків та дівчат 5-6 класів загальноосвітніх шкіл на площі Молодіжній були проведені легкоатлетичні естафети «Веселі старти». За підсумками завзятої спортивної боротьби серед восьми команди до трійки кращих увійшли:

1 місце – Дружківська гімназія «Інтелект»;
2 місце – школа № 12 м. Дружківки;
3 місце – школа № 6 м. Дружківки.

 

Учасники спортивного заходу були нагороджені подарунками та призами від Національного олімпійського комітету, кращі за підсумками естафет серед учнівської молоді отримали дипломи, пам'ятні медалі та кубки.

 

У рамках свята з яскравими номерами виступали: творчий колектив «Калейдоскоп», вихованці обласної дитячо-юнацької спортивної школи для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, танцювальний колектив «Модерн» Палацу культури «Етюд».

Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер провів безкоштовну експрес-діагностику, підчас якої всі бажаючі могли визначити свою вагу, тиск, відсотковий вміст жиру в організмі, функцію і об’єм легенів, силу кисті рук, після чого отримати висновок щодо стану здоров'я та рекомендації від лікарів.

Під час заходу було проведено соціологічне опитування людей віком від 14 до 50 років на тему «Я та спорт», за результатами якого було виявлено, що досить невелика кількість людей приділяє увагу заняттям спортом.

Відзначимо, що всього обласне спортивне свято Всеукраїнський олімпійський урок в Дружківці охопило близько шестисот учасників.
 

Більше фотографій з заходу – у альбомі на сторінці управління в соціальній мережі Facebook.

 
11.09.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах