Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Артур Сасік успішно виступив на змаганнях з гирьового спорту в Польщі

28-29 серпня в польському місті Дзівнув (Польща) відбулися міжнародні змагання з гирьового спорту серед військовослужбовців та працівників правоохоронних органів I GWARDYJSKIE MISTRZOSTWA POLSKI KETTLEBELL GROM.

У складі української команди честь країни захищав представник Донецької області, майстер спорту України з гирьового спорту Артур Сасік, який працює старшим викладачем у Донецькому юридичному інституті МВС України.

Змагання такого роду проводилися вперше. Для того, щоб зробити боротьбу захоплюючою та більш видовищною, усі спортсмени мали змогу проявити свої фізичні якості.

До програми заходів було включено одразу декілька вправ з гирьового спорту. Для перевірки швидкісно-силових якостей військовослужбовці змагалися в динамічному та досить напруженому виді програми – естафеті, у якому команда в складі 4 чоловік по черзі виконує поштовх двох гирь вагою 24 кг кожна, на швидкість. Час та результат команди фіксується загальний.

У цій вправі впевнену перемогу отримала українська збірна, не давши суперникам жодного шансу. Уже на першому етапі спортсмен Донеччини, майстер спорту України з гирьового спорту Артур Сасік вийшов уперед, з результатом 65 підйомів забезпечивши відрив від переслідувачів понад 10 балів. Підтримали запал нашого гирьовика Полмира Квіквініа з Хмельниччини (65 повторень), Валентин Бербеничук з Київщини (67 підйомів) та Володимир Євтушевський з Волині (62 підйоми). Фінальний результат збірної України – 259 повторень.

До програми турніру також були включені змагання спортсменів у ривку гирі 24 кг лівою та правою рукою на протязі 12 хвилин змагального часу. Під час виступу спортсмени мали змогу виконати зміну рук необмежену кількість разів. Усіх учасників поділили на дві вагові категорії – до 90 кг та понад 90 кг. Спортсмен повинен був проявити спеціальну витривалість, а також координацію. Не останнє значення мають й швидкісно-силові якості, оскільки вправа виконується на високому темпі.

Згідно жеребу, у ривку Артуру Сасіку прийшлося виступати в першій зміні – таким чином, суперники були в більш вигідному стані, оскільки знали результат. Наш спортсмен упевнено відпрацював увесь відведений час і виконав 255 підйомів. Виступаючи у ваговій категорії до 90 кг з власною вагою 78 кг, Артур Сасік посів друге місце в ривку.

Символічно, що проведення міжнародних змагань було поєднано з щорічними заходами святкування Дня підрозділу спецпризначення польських збройних сил «GROM».

 
01.09.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах