Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Святогірськ прийняв відкритий турнір з футболу серед ветеранів старше 45 років, присвячений 25-річчю Незалежності України

27-28 серпня в Святогірську на майданчику обласного дитячо-молодіжного санаторно-оздоровчого комплексу «Перлина Донеччини» пройшов відкритий турнір з футболу серед ветеранів старше 45 років, присвячений 25-річчю Незалежності України.

На відкритті змагань учасників привітав начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик. Він зізнався, що в захваті від їх спортивної форми та відданості улюбленому виду спорту.

Перший віце-президент федерації футболу Донецької області Олександр Косевич відзначив, що змагання – це не лише можливість в очній боротьбі виявити найсильніших, але й відмінний привід зустрітися в неформальній обстановці, згадати футбольну молодість.

Усього на смарагдовий газон виходили 8 команд, які були розбиті на дві групи по 4 колективи в кожній.

 

Учасниками групи «А» були: ФК «Адора» (Слов’янськ), ФК «Кремінець» (Ізюм), ФК «Локомотив» (Лиман), ФК «Дружківка» (Дружківка).

Результати:

ФК «Адора» (Слов’янськ) - ФК «Дружківка» (Дружківка) – 5:1
ФК «Адора» - ФК «Кремінець» (Ізюм) – 0:2
ФК «Локомотив» (Лиман) - ФК «Адора» (Слов’янськ) – 5:2
ФК «Кремінець» (Ізюм) - ФК «Дружківка» – 6:1
ФК «Локомотив» (Лиман) - ФК «Кремінець» (Ізюм) – 7:1
ФК «Локомотив» (Лиман) - ФК «Дружківка» – 8:0

У групі «Б» грали: ФК «Ветеран» (Маріуполь), ФК «Святогір’я» (Святогірськ), ФК «Бахмут» (Бахмут), ФК «Слов’янець» (Слов’янськ).

Результати:

«Слов’янець» (Слов’янськ) - ФК «Бахмут» (Бахмут) – 1:1
ФК «Бахмут» (Бахмут) - ФК «Ветеран» (Маріуполь) – 2:1
ФК «Слов’янець» (Слов’янськ) - ФК «Святогір’я» (Святогірськ) – 1:0
ФК «Слов’янець» (Слов’янськ) - ФК «Ветеран» (Маріуполь) – 1:6
ФК «Бахмут» (Бахмут) - ФК «Святогір’я» (Святогірськ) – 6:1
ФК «Ветеран» (Маріуполь) - ФК «Святогір’я» (Святогірськ) – 9:0

Першу півфінальну пару склали ФК «Ветеран» та ФК «Кремінець». І маріупольці вперше тут опинилися в ролі наздоганяючих після голу Олега Бугакова. На п’ятій хвилині другої половини зустрічі Олег Завгородній відновив статус-кво, але на більше суперників не вистачило. Довелося найсильнішого визначати в серії післяматчевих пенальті. Тут фортуна посміхнулася «Ветерану» – 3:2.

У другому півфінальному матчі між «Локомотивом» і «Бахмутом» лиманці повели в рахунку вже на першій хвилині зустрічі. И домінували на полі практично весь матч. У підсумку, була зафіксована перемога з рахунком 3:1 на їх користь.

Матч за третє місце між «Бахмутом» і «Кременцем», незважаючи на кінцевий результат, проходив у дуже гострій боротьбі, коли єдиноборства можна було спостерігати на кожній ділянці поля. Багато в чому долю зустрічі зумовив швидкий гол, який забив Яків Рожков. Потім форвард бахмутців оформив хет-трик, але сталося це вже в кінці зустрічі, коли далася взнаки втома ізюмцев. Вони хоч і створили масу небезпечних моментів, але вразити ворота суперників змогли тільки один раз. У підсумку – 5:1 на користь «Бахмута», який і став володарем бронзових медалей.

Долю комплекту золотих медалей також вирішив швидкий і єдиний гол. У зустрічі ФК «Ветеран» з «Локомотивом» маріупольці відкрили рахунок на 5-й хвилині зустрічі, і в подальшому захист обох команд діяв успішніше лінії нападу. А коли воротарі виявлялися безсилими, то на допомогу приходили штанги і перекладини.

Під час церемонії нагородження президент федерації футболу Святогірська Олексій Клименко висловив упевненість, що змагання стануть традиційними і запросив учасників приїхати в місто-курорт на наступний рік.

За рішенням президента федерації футболу Донецької області Максима Єфімова, на турнірі був встановлений призовий фонд. Так, переможець отримав 2 000 грн., срібний призер – 1 500 гривень, а володар бронзової нагороди – 1 000 гривень.

Крім комплектів нагород, грошових премій, грамот і вимпелів, спеціальними призами були відзначені кращі гравці в номінаціях: кращий гравець турніру – маріуполець Олег Завгородній, кращий захисник – Андрій Хижняк з Бахмута, воротар – Володимир Шкурлат із Ізюма, нападник – Олександр Бридун з Лиману. Приз «наймолодшому учаснику» дістався маріупольцю Олександру Лопачук, якому в листопаді нинішнього року виповниться 40. Особливих овацій заслужив Валерій Гірняк зі Святогірська, який у свої 76 років відіграв три матчі «від свистка до свистка».

За інформацією прес-служби федерації футболу Донецької області

 
29.08.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах