Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


ХК «Донбас» стартував двома перемогами на турнірі Donbass Open Cup

З 24 по 28 серпня в Дружківці на Льодовій арені «Альтаїр» проходить п’ятий розіграш традиційного щорічного передсезонного турніру Donbass Open Cup, організованого хокейним клубом «Донбас».

У розіграші 2016 року беруть участь п’ять команд - «Витязь» (Харків), «Білий Барс» (Біла Церква), «Кременчук» (Кременчук), «Кривбас» (Кривий Ріг) та господар турніру – «Донбас» (Донецьк).

У першому матчі на турнірі хокеїсти Донеччини зустрічалися з харківським «Витязем».

«Донбас» активно почав гру, і вже через дві хвилини рахунок відкрив новачок команди Дмитро Демянюк, який відгукнувся на передачі Владислава Гаврика і Микити Буценка. Саме ця ланка до другого періоду запалила на табло цифри 4:0, відзначимо, що у всіх чотирьох голах взяв участь 14-й номер донеччан. Микита Буценко забив сам і віддав три гольові передачі.

У третьому періоді найкращим у складі обох команд був екс-голкіпер «Донбасу» Євген Напненко, який допоміг своїй команді пережити без пропущених голів не одну хвилину меншості. Також підсумкові 4:0 дозволили новобранцю донеччан Сергію Люльчуку оформити перший шатаут у светрі «Донбасу».

Витязь - Донбас - 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)

Шайби: 0:1 Демянюк (Буценко, Гаврик), 2:19, 0:2 Гаврик (Буценко), 16:43, 0:3 Буценко (Єгоров), 19:54-біл, 0:4 Кугут (Буценко), 27:39.

У другий день змагань, 25 серпня, суперником донеччан став хокейний клуб «Кривбас» з Кривого Рогу.

Перший період видався досить нервовим, підтвердження тому – велика кількість вилучень. У моменти, коли в меншості залишалися гості, чудеса у воротах творив голкіпер криворіжців Денис Черепанов. Після одного з таких відрізків, коли «Донбас» у більшості тримав суперника в його зоні, «Кривбасу» вдалося забити, як тільки склади стали рівними. Після цього «Донбас» розпочав більш відповідально ставитися до своєї гри в нерівних складах, так за дві хвилини до кінця періоду більшість дальнім кидком реалізував Павло Таран.

У другому періоді «Донбас» вперше за гру вийшов вперед. У своєму дебютному після повернення в донецький клуб матчі голом відзначився Олег Шафаренко. Незважаючи на це, а також на гучну підтримку переповненого «Альтаїра», гості не здригнулися і знову відновили рівновагу на табло.

Переломним у грі став третій період. Можливо, «Кривбас» виявився не готовим у високому темпі проводити всі 60 хвилин матчу, у той час як донеччани кілька разів використовували помилки суперника. Голи Буценка та Демянюка підвели підсумок під перемогою «Донбасу», яка вивела нашу команду на чисте перше місце в турнірі.

Донбас - Кривбас - 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Шайби: 0:1 Вал. Алексюк (Слюсар), 12:09, 1:1 Таран (Єгоров), 17:11-біл, 2:1 Шафаренко (Єгоров, Рамазанов), 22:06 2:2 Черненко (Рябенко, Селянин), 27:09, 3:2 Буценко (Кочетков), 42:50, 4:2 Демянюк, 45:32.

Сьогодні підопічні Анатолія Степанищева відпочиватимуть, їх наступний матч відбудеться 27 серпня. Гра проти «Білого Барсу» розпочнеться о 17:00.

 
За інформацією ХК «Донбас»
 
26.08.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах