Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортивне свято до 25-ї річниці Незалежності провели працівники Донецького юридичного інституту МВС України

Популярні сьогодні напрями фітнес-індустрії, як СrossFit або Street Workout, для більшості людей виявляються занадто складними. І задля того, щоб залучити якомога більше людей до занять фізичною культурою і спортом, адептом здорового способу життя, мешканцем Донецької області Миколою Коміссаровим була розроблена модульна фітнес-платформа DRABYNA.

Ця фітнес-платформа дозволяє змагатися людям будь-якого віку, статі та рівня підготовки у різних загальновідомих та доступних фізичних вправах – підтягуваннях на турніку, віджиманнях від підлоги чи брусів, присідань тощо.

Назва DRABYNA (драбина – укр.) розкриває сутність змагань – покрокове збільшення навантаження на учасника, що рухається до перемоги щаблями умовної драбини. Термін «щабель» в рамках даної фітнес-платформи замінює класичний фітнес-термін – підхід (сет). Окрім цього, зважаючи на специфіку змагань в рамках фітнес-платформи DRABYNA, термін щабель означає одночасно і змагальний етап, і кваліфікаційну категорією, яка відображає рівень підготовленості учасника. Наприклад, якщо учасник впродовж змагання з підтягування на турніку виконав 20 щаблів (тобто підтягнувся на турніку 20 підходів – 1 раз у першому підході та 20 разів у останньому, що сумарно складає 210 підтягувань), то він отримує кваліфікаційне звання DRABMAN або DRABWОMAN 20 щабля.

Так, до 25-річчя Незалежності України, модульна фітнес-платформа DRABYNA разом з Донецьким юридичним інститутом МВС України та за підтримки Донецького обласного осередку «Союзу гирьового спорту України» провели змагання з підтягувань – DRABYNA INDEPENDENCE DAY.

Особливістю цього спортивного заходу стала необхідність проходження 25 щаблів (виконання 25 підходів) підтягувань на турніку – один щабель (підхід) за один рік незалежності України. Сумарно кожен учасник мав виконати 169 підтягувань (чоловіки) або 169 віджимань (жінки).

Усі учасники таким чином привітали Україну з Днем Незалежності, водночас розвиваючи своє тіло, волю та дух.

Організатори змагань вважають, що фітнес-платформа DRABYNA – це відродження справжнього масового вуличного фітнесу. Змагального, результативного і, що найважливіше, доступного. Кожен бажаючий може приєднатися до неї, і, таким чином, підтвердити, що Україна – країна сильних людей!

 
25.08.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах