Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Маріуполі підняли державний та олімпійський прапори з нагоди відкриття Олімпіади

6 серпня в Маріуполі біля пам’ятника Тарасу Шевченку підняли прапори України та Національного олімпійського комітету з нагоди відкриття XXXI Ігор Олімпіади в Ріо-де-Жанейро.

Цю честь надали чемпіону літніх Олімпійських ігор 1980 року з плавання, 20-разовому чемпіону України Олександру Сидоренку і срібному призеру чемпіонату України з боксу Івану Репецькому.

Олександр Сидоренко висловив слова підтримки олімпійцям і молодим спортсменам: «Я кожні чотири роки з нетерпінням чекаю початку Олімпійських ігор – переживаю, вболіваю за наших спортсменів. Хочу побажати олімпійцям України, Донеччини і Маріуполя успіхів. Чекаємо їх з перемогами і медалями. А у вас, молоді спортсмени, ще все попереду. Ваша працьовитість має перемогти, і, може, зовсім скоро будемо проводжати вас на Олімпіаду».

Почесними гостями урочистої церемонії були заступник голови Донецької облдержадміністрації Віктор Ремський, начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, заступник міського голови Ярослав Хотнянський. Вони побажали перемог всім олімпійцям країни і відзначили, що в такий нелегкий час для України наші спортсмени здійснюють подвиг, досягаючи високих спортивних результатів.

Представники влади відзначили, що зі свого боку надають максимальну підтримку провідним атлетам регіону – визначено щомісячні стипендії та одноразові винагороди за успішні виступи в офіційних міжнародних змаганнях. Зокрема, за золоту медаль на Олімпійських іграх 2016 року спортсмену Донецької області передбачено 780 тис. грн., за «срібло» – 500 тис. грн., «бронзу» – 340 тис. грн.

В рамках спортивного свята для жителів і гостей Маріуполя працювали спортивні локації – були встановлені баскетбольні кільця, килим для боротьби, тенісні і шахові столи. У юних маріупольських шахістів була можливість зіграти з Ігорем Ярмоновим – триразовим чемпіоном світу з шахів серед спортсменів з обмеженими можливостями.

 

 
08.08.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах