Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Вітання з Міжнародним днем шахів

20 липня з 1966 року за ініціативи Всесвітньої шахової федерації (ФІДЕ) відзначається Міжнародний день шахів.

Нижче наводимо текст вітання від начальника управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика.

«Шахи, як одна з демократичних і інтелектуальних ігор, набули широкого поширення в сучасному світі. Поєднуючи в собі елементи спорту, науки і культури, вони мають виховне значення для багатостороннього розвитку підростаючого покоління, допомагають розвитку концентрації уваги, логічного мислення, умінню долати труднощі і вибудовувати свої стратегічні дії.

У Донецькій області шанують шахи і заслужено пишаються своїми талановитими шахістами. Руслан Пономарьов, вихованець краматорської шахової школи, у 1998 році був наймолодшим у світі гросмейстером, а в 2002 року став чемпіоном світу за версією ФІДЕ.

Сьогодні прославляють честь регіону вихованці шахового клубу імені Олександра Момота. Так, Семен Мітусов вже в 10 років виконав норматив кандидата у майстри спорту та став абсолютним чемпіоном України у своїй віковій категорії. На днях «золото» командного чемпіонату Європи з шахів серед дівчат до 18 років здобула краматорчанка Олена Мартинкова.

Щиро вітаю із сьогоднішнім святом як любителів гри у шахи, так і тих, хто професійно займається цим видом спорту! Нехай величезна сила волі і непереборне бажання перемагати допомагають завжди досягати поставлених цілей!».

 
20.07.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах