Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олександр Вілкул провів нараду з питань підготовки та проведення в Україні ЄвроБаскету-2015

25 липня, у ході робочої поїздки Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула в Донецьку область, була проведена нарада з питань підготовки та проведення в Україні у 2015 році фіналу чемпіонату Європи з баскетболу.

Доповідачами на нараді виступили: голова Укрєвроінфрапроекту Володимир Ковалевський, заступник голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, Донецький міський голова Олександр Лук’янченко, Макіївський міський голова Олександр Мальцев.

Олександ Вілкул відзначив, що «проведення фіналу чемпіонату Європи з баскетболу є важливим державним завданням, щоб показати себе світу і Європі. Також це є величезним шансом для наших міст зробити у своєму розвитку ще один крок уперед. Так, на новій багатофункціональній Арені в Донецьку можна буде проводити змагання з більше ніж 100 видів спорту, зокрема, баскетболу, хокею, міні-футболу».

Ділянку для «Кальміус Арени» в Донецьку обрано з урахуванням вже існуючої транспортної та готельної інфраструктури. Термін здачі об’єкту в експлуатацію заплановано на лютий 2015 року.

Загальна місткість «Кальміус Арени» складе 16 500 глядачів при проведенні концертних заходів, 13 200 глядачів – у ході проведення матчів з баскетболу, 12 800 глядачів – при проведенні хокейних поєдинків.

Інвестиції в Донецьку область Уряд залучає на умовах державно-приватного партнерства. Зокрема, багатофункціональну арену буде побудовано за кошти хокейного клубу «Донбас». При цьому 25% від суми приватних інвестицій – це власні кошти інвестора, а 75% – кредитні, які інвестор бере в банку. До 2020 року інвестор повертає банку тіло кредиту, а держава компенсує відсотки банківського кредиту. Відсоткова ставка буде нижче середньоринкової.

Окрім 6 сучасних багатофункціональних арен у Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі, Харкові та Львові, в Україні будуть побудовані 5 тренувальних баз – в Дніпропетровській, Донецькій, Одеській, Харківській та Львівській областях, а також 3 тренувальні комплекси в Криму, Карпатах та Києві.

«Спортивно-тренувальні комплекси, на базі яких після проведення Чемпіонату будуть створені дитячо-юнацькі спортивні школи, будуть зведені за бюджетні кошти. Зазначу, що ідею побудувати тренувальний комплекс у Макіївці запропонував я особисто з метою задіяти в участі у змаганнях якомога більшу кількість територіальних одиниць. Така ж ситуація склалася і в Дніпропетровській області: мультифункціональна арена будується в Дніпропетровську, а тренувальна база – у Дніпродзержинську», – сказав Олександр Вілкул.

Довідка:

Чемпіонат Європи з баскетболу – міжнародний турнір серед європейських чоловічих збірних з баскетболу, який проводиться раз на 2 роки під егідою Міжнародної федерації баскетболу. Перший турнір проведений в 1935 році у Швейцарії. Найбільше – 14 разів – чемпіонами Європи ставала збірна СРСР.

Чемпіонат Європи з баскетболу входить у п’ятірку найбільших спортивних змагань світу та займає друге місце в Європі. У 2015 році відбудеться 39-й чемпіонат Європи з баскетболу, який триватиме протягом 20 днів. За цей час відбудеться 96 матчів, у яких змагатимуться 24 національні збірні країн Європи.

 
25.07.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах