Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку стартував чемпіонат України з легкої атлетики

Сьогодні, 24 липня, у Донецьку на РСК «Олімпійський» стартував чемпіонат України та чемпіонат України серед молоді з легкої атлетики.

За підсумками змагань буде сформований склад збірної України для участі в Чемпіонаті світу, який пройде в Москві з 10 по 18 серпня.

У прес-конференції, яка була присвячена старту змагань, взяли участь: державний тренер штатної збірної команди України Михайло Медведь, віце-президент Федерації легкої атлетики України Ольга Бризгіна, віце-президент Федерації легкої атлетики Донецької області Тетяна Клевакіна, срібний призер молодіжного чемпіонату Європи-2013 з бігу на 800 метрів Тарас Бибик та чемпіонка Європи-2013 в складі естафетної команди 4х100 метрів Вікторія П’ятаченко.

Михайло Медведь розповів про особливості правил відбору на чемпіонат світу в Москві: «Для класифікації на даних змаганнях спортсменам необхідно виконати нормативи «А» і «Б», які встановлені Міжнародною федерацією легкої атлетики. На сьогоднішній день є 67 спортсменів-кандидатів, які претендують на участь у майбутньому Чемпіонаті світу. Остаточне затвердження складу збірної України відбудеться після засідання виконкому Федерації легкої атлетики України, яке пройде 27 липня. Декілька спортсменів, які входять до так званої «елітної групи», звільнені від участі в Чемпіонаті України і готуються до Чемпіонату світу за індивідуальними графіками: Ольга Саладуха, Марія Рємєнь, Олеся Повх і Богдан Бондаренко».

Тетяна Клевакіна зазначила, що «у змаганнях візьмуть участь більше 570 спортсменів з усіх областей України, АР Крим, міст Київ і Севастополь. Недостатньо значна кількість учасників Чемпіонату пояснюється тим, що більша частина юніорів та молоді пройшли всі свої основні змагання і не мають змоги виступити тут. Проте склад учасників змагань є досить сильним: близько 90 спортсменів є майстрами спорту міжнародного класу, чимало з них є заслуженими майстрами спорту України. Слід відзначити, що на минулому Кубку Європи вже проходив відбір кращих спортсменів у спортивній ходьбі. І дуже приємно відзначити, що норматив для участі в Чемпіонаті світу змогли виконати три донецьких спортсмени: Руслан Дмитренко, Іван Лосєв та Олена Шумкіна».

У складі команди Донецької області на чемпіонаті України серед інших виступатимуть такі відомі спортсмени: призери чемпіонату Європи Максим Мазурик (у стрибках з жердиною), Наталя Семенова (з метання диску), Лілія Лобанова (з бігу на 800 м), Дарина Приступа і Аліна Логвиненко (з бігу на 400 м), недавні призерки Всесвітньої Універсіади в Казані – чемпіонка в естафеті 4х100 м Вікторія П’ятаченко (змагатиметься в бігу на 200 м) та срібна призерка з бігу на 3000 м з перешкодами Світлана Шмідт, призерка чемпіонату Європи серед молоді з бігу на 800 м Ольга Ляхова.

Змагання 24-26 липня відбуватимуться у ранкову та вечірню сесії з 9:30 та з 16:00 відповідно. У останній день – 27 липня – тільки ранкова сесія. З розкладом чемпіонату України можна ознайомитися тут.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати РСК «Олімпійський» та підтримати наших спортсменів!

 
24.07.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах