Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсмени Донеччини в складі збірної України стали бронзовими призерами чемпіонату Європи з баскетболу на візках

З 15 по 23 липня в Австрії пройшов чемпіонат Європи з баскетболу на візках серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, у якому взяли участь команди із Австрії, Латвії, України та Греції.

Команду України представляли 6 спортсменів Донецької області: Андрій Бутенко, Валерій Гуцан, Андрій Калугін, Максим Тихонов, Дмитро Долженко, Микола Резниченко.

Наша команда посіла IIІ місце, поступившись збірним Австрії та Латвії.

Усі спортсмені тренуються в Донецьку на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Олімп» під керівництвом Валентина Васильовича Наумова – головного тренера збірної команди України з баскетболу на візках, тренера Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Баскетбол на візках дає для спортсменів-інвалідів і фізичну реабілітацію, що включає відновлення в тій чи іншій мірі втрачених функцій органів, і психологічну реабілітацію, що передбачає вольову мобілізацію на готовність до перемоги і діяльності взагалі. З 1960 року баскетбол на візках входить до програми Паралімпійських ігор. Зараз в нього грають більш ніж в 80 країнах. У Донецькій області цей вид спорту розвивається з 1998 року – з цього часу наші спортсмени неодноразово були переможцями і призерами всеукраїнських та міжнародних змагань.

 
23.07.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах