Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Велосипедисти Донеччини – володарі нагород чемпіонату України на шосе

З 21 по 27 червня в Буковелі (Івано-Франківська область) проходив чемпіонат України з велоспорту на шосе в олімпійських видах програми серед чоловіків і жінок.

Вперше змагання проводилися на такій складній трасі, яка була схожа до тієї, що очікуватиме учасників Олімпійських ігор 2016 року. Як результат – багато відомих спортсменів закінчили гонку достроково, не витримавши рівня важкості та 32-хградусної спеки.

Попри все, команда Донецької області, яка була представлена 16 велосипедистами (6 чоловіків, 6 чоловіків до 23 років та 4 жінки), виступила гідно.

Тимур Малеєв за підсумками напруженої боротьби став першим у груповій гонці на 140 км серед чоловіків до 23 років та отримав «золото». У цій же дисципліні Ринат Удод став бронзовим призером, за ним четвертим фінішував Ілля Клепіков, 9 місце – у Кирила Рогозіна, 12 місце – у Данила Нікуліна.

Якщо в груповій гонці Іллі Клепікову не вдалося зачепитися за нагороду, то в індивідуальній гонці на час серед чоловіків до 23 років він приніс у актив Донецької області ще одну бронзову медаль. Чемпіоном тут став Марк Падун, який представляє Київщину і Донеччину.

Серед жінок в індивідуальній гонці на час представниця нашого регіону Валерія Кононенко посіла 8 місце – не зважаючи на те, що спортсменка є одним із лідерів в Україні, гірська траса їй не покорилась.

У змаганнях серед чоловіків велосипедисти Донецької області посіли 6 місця: Володимир Джус – у індивідуальній гонці, Дмитро Крівцов – у груповій гонці.

Усього в чемпіонаті України взяли участь 125 спортсменів із 24 регіонів країни.
 

Чемпіонат у Буковелі став для українських велосипедистів завершальним відбірковим етапом на Олімпійські ігри-2016 в Ріо-де-Жанейро. Серед жінок по одній ліцензії на Олімпійські ігри здобули Ганна Соловей (Луганська область) та Євгенія Висоцька (Одеська область), серед чоловіків ліцензії отримали Андрій Гривко, Віталій Буц з Миколаївської області та Олександр Полівода з Харківської області. Усі спортсмени знаходяться в професійних клубах останні 8 років.

 
29.06.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах