Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Слов’янськ прийняв свято Олімпійського дня

17 червня на Соборній площі міста Слов’янськ відбулося обласне спортивне свято в рамках Всеукраїнського Олімпійського дня, який щороку проводиться з нагоди відзначення дня заснування Міжнародного олімпійського комітету.

Зі сцени учасників заходу привітав начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

- Стало доброю традицією проводити в канун дня народження Міжнародного олімпійського комітету (23 червня 1894 року) подібні свята. Сьогодні ви маєте можливість стояти поруч з олімпійцями, ми всі разом можемо долучитися до олімпійського руху. Вчора розпочався відлік останніх 50 днів до найбільш визначної спортивної події – відкриття Олімпійських ігор, які цього року проходитимуть у Ріо-де-Жанейро. Донецьку область на цих змаганнях сьогодні готові представляти 18 спортсменів з 8 видів спорту, і ще 19 наших атлетів продовжують боротьбу за завоювання ліцензій і отримання права на участь у Олімпіаді. Думаю, ми разом будемо дуже переживати і вболівати за вдалий виступ наших олімпійців. Бажаю всім йти по життю поруч зі спортом, - сказав Володимир Мицик.

Зі словами привітання до мешканців і гостей міста звернувся заступник Слов’янського міського голови Ігор Шаповалов.

- Олімпійський рух уособлює здоров’я, успіх, рух уперед – ті цінності та пріоритети, які ми ставимо перед собою. Слов’янськ завжди радий вітати учасників спортивно-масових заходів, оскільки вони є наочною пропагандою здорового способу життя. Нехай перемоги супроводжують вас і в спорті, і в повсякденному житті, - зазначив Ігор Шаповалов.

Приєднався до побажань у своїй промові і уповноважений відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області Віктор Поліщук. Він нагадав, що цього року Олімпійський день проводиться в Україні в 22-й раз і є великим святом, яке нагадує всім про необхідність дотримання цінностей олімпійського руху.

Перед початком змагальної частини спортивного свята на учасників чекала розминка, яку проводила президент федерації черліденгу Донецької області, суддя міжнародної категорії Наталія Коновалюк зі своїми вихованками з міста Покровська – чемпіонками України з черліденгу – групою підтримки спортивних команд.

  

Після того, як м’язи були розігріті, усі бажаючі вийшли на старт масового забігу. Його очолили кращі вихованці Донецького вищого училища олімпійського резерву імені Сергія Бубки, які вийшли на лінію старту з факелом та прапором Національного олімпійського комітету України.

 

У рамках свята були проведені естафети вулицями міста серед декількох категорій учнівської молоді: юнаки 2001-2002 р.н., дівчата 2001-2002 р.н., юнаки 2003 р.н. та молодше, дівчата 2003 р.н. та молодше, учні професійно-технічних навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів.

Паралельно проходили змагання з легкої атлетики для дошкільнят, змагання з легкої атлетики для учнів пришкільних таборів. На Соборній площі міста Слов’янськ були організовані показові виступи спортсменів Донецької області з ряду видів спорту: бокс, боротьба самбо, важка атлетика, велоспорт, вільна боротьба, греко-римська боротьба, грепплінг, дзюдо, змішані одноборства, кікбоксинг, кінний спорт, кіокушинкайкан карате, легка атлетика, ММА, пауерліфтинг, рукопашний бій, спортивна гімнастика, спортивні танці, стрітбол, тхеквондо, футбол, хокей, хортинг, черліденг.

 
 
 

Ще одним напрямком Олімпійського дня, гасло якого звучить як «Рухайся, навчайся, пізнавай», стали розважальні конкурси та вікторини на спортивну тематику, проведені Донецьким обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Діти з великим азартом відгадували різноманітні кросворди, ребуси, на швидкість змагались у вікторині з англійської мови «Знайди слово».

Кожен учасник спортивного свята отримав сертифікат з підписами президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха і президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки. Окрім цього, переможці естафет серед учнівської молоді були нагороджені призами з символікою Національного олімпійського комітету України.

Відзначимо, що всього обласне спортивне свято в рамках Всеукраїнського Олімпійського дня охопило понад тисячу мешканців та гостей Слов’янська.

 

Більше фотографій зі змагань – у альбомах на сторінках управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в соціальних мережах Вконтакте і Facebook.

 
17.06.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах