Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Гирьовики Донецької області – серед кращих в Україні

З 9 по 12 червня в с. Кароліно-Бугаз Одеської області відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед дорослих. Чоловіки змагалися в спортивних дисциплінах двоборство, довгий цикл та естафета з гирями вагою 32 кг кожна, а жінки виконували ривок гирі вагою 24 кг.

У перший же день змагань вдало розпочала свій виступ збірна команда Донецької області – у найлегшій ваговій категорії до 63 кг майстер спорту України міжнародного класу Станіслав Клименко (Добропілля, тренери Леонід Гаража та Артур Сасік) виборов «золоту» нагороду в двоборстві.

У ваговій категорії до 73 кг Донеччину представляв майстер спорту України Артур Сасік. У боротьбі зустрілися одразу два майстри спорту міжнародного класу, заслужений майстер спорту та п’ять майстрів спорту. Після першої вправи Артур показав кращий результат у поштовху. Але під час другої вправи всього декілька балів не вистачило нашому спортсмену до призового місця, і в підсумку він став п’ятим.

У ваговій категорії до 78 кг Євген Душкевич (Добропілля, тренер Леонід Гаража) після першої вправи був на четвертому місці. А вже в другій вправі – ривку – Євген проявив тактичний розрахунок, відпрацював на 100 відсотків та в загальному підсумку виборов срібну нагороду чемпіонату.

Наприкінці змагань у двоборстві на команду Донеччини чекало ще одне «золото». Вкотре підтвердив свою майстерність у суперважкій ваговій категорії майстер спорту України міжнародного класу Леон Білицький.

Змагання в поштовху за довгим циклом також поповнили скарбничку Донецької області медалями: у ваговій категорії до 63 кг майстер спорту України міжнародного класу Станіслав Клименко завоював «срібло», а у ваговій категорії до 78 кг майстер спорту Євген Душкевич отримав «бронзу». Ще одному спортсмену Донеччини, майстру спорту Павлу Лепинському не вистачило трохи до призового місця. Він посів четверте місце, і на те є об’єктивні причини – тільки два тижні потому він повернувся з чемпіонату Європи, де мав дуже вдалий виступ, і в нього було мало часу для відновлення та набрання спортивної форми. Але Павло приніс важливі очки для нашого регіону.

На третій день відбулися змагання в командних естафетах – дуже яскраві та динамічні старти. У цій спортивній дисципліні взяли участь 11 команд – конкуренція була достатньо висока, боротьба напружена та до останньої секунди. Гирьовики Донецької області в підсумку посіли II місце, поступившись лише діючим чемпіонам з Полтавщини. Склад нашої команди – срібних призерів чемпіонату України: Артур Сасік (Добропілля, тренер В.Лагойко), Андрій Степурський (Волноваський район, тренер Сергій Четвериков), Павло Лепинський (Курахове, тренер Сергій Четвериков), Сергій Четвериков (Волноваха, тренер Сергій Четвериков), Леон Білицький (Покровський район, тренер Валерій Білицький).

У загальному заліку чемпіонату України команда Донецької області посіла IV місце, пропустивши вперед представників Полтавщини, Харківщини та Житомирщини. Усього в змаганнях взяло участь 126 спортсменів з 16 областей країни.

 

Більше фотографій зі змагань – на сторінках управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в соціальних мережах Вконтакте і Facebook.

 
15.06.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах