Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На юнацькому ЧС з легкої атлетики продовжують встановлювати світові рекорди

Юнацький чемпіонат світу ІААФ з легкої атлетики продовжує встановлювати найнеочікуваніші рекорди.

На другий день змагань легкоатлетка Янік Томсон з Ямайки встановила світовий рекорд, найкраще виступивши у стометрівці з перешкодами з результатом 12.94 с. Після перемоги спортсменка поділилася своїми емоціями: «Я дуже багато тренувалась, але ти ніколи до кінця не впевнений, поки не переміг. Я не чула своїх вболівальників, команду, яка підтримувала мене, бо я була настільки сконцентрована. Зараз я дуже щаслива. Але я не запинюсь на досягненому». Тим самим ямайська спортсменка встановила новий юнацький світовий рекорд за всі часи Чемпіонатів.

Другою після неї серед дівчат, покращивши свої попередні результати, стала американка Діор Холл (13.01 с): «Я вдячна Богу за все. Я пишаюся, що я американка. Я щаслива, що моя країна займає перші і другі місця. Сьогодні ми будемо святкувати перемогу».

Ще один спортсмен з Ямайки Океен Вільямс став світовим лідером серед юнаків у дисципліні 400 м з бар’єрами з результатом 50.53 с.

Другий юнацький світовий рекорд було встановлено представницею Туреччини Емель Дерелі в штовханні ядра (3 кг). Дівчина сама побила свій попередній результат (19.99 м), і зараз він становить 20.14 м.

У метанні молота було також встановлено юнацький світовий рекорд – 61.47 м. Його автор – австрієць Макензі Літл.

Хлопці та дівчата не тільки встановлювали нові світові рекорди Чемпіонату, але так само добивались найкращих показників цього року. Райан Кларк із США в бігу на 400 м з результатом 46.33 с став новим світовим лідером замість Девона Бейкера з Ямайки та Кріса Плата із США. До нього приєднався і Юксу Мо з Китаю, який пробіг 100 метрів за 10.35 с.

Серед інших результатів змагань відзначимо перемогу американки Кі Уетсбрук в бігу на 100 м (її результат – 11,33 с). Другою тут стала Аріана Вашингтон із США, а третьою – Анжела Теноріо з Эквадору.

Завершилися на Чемпіонаті і виснажливі змагання з восьмиборства, які включали такі дисципліни: біг на 100 м, стрибки в довжину, штовхання ядра (5 кг), біг на 400 м, біг на 110 м з бар’єрами (91.4 см), стрибки у висоту, метання списа (700 г), біг на 1000 м. Перемогу відсвяткував норвежець Карстен Вархольм (6451 очок). Росіянин Фелікс Честопалов (6260) і чех Ян Долежал (6222) виграли «срібло» та «бронзу» відповідно.

 
12.07.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах