Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики стартував у Донецьку

10 липня в Донецьку відбулося урочисте відкриття юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики-2013.

Вітаючи учасників і гостей спортивного заходу, Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко зачитав вітальне слово від Президента України Віктора Януковича.

«Наша країна приймає кращих молодих атлетів з різних країн світу, які зможуть продемонструвати свою майстерність і волю до перемоги. Упевнений, що для багатьох учасників чемпіонату ці змагання стануть кроком до майбутніх олімпійських перемог», – йдеться у вітанні Глави держави.

У свою чергу президент IAAF Ламін Діак відзначив, що юнацькі чемпіонати світу підтвердили свою значимість.

«Змагання популярні не лише серед федерацій та молодих атлетів, які є членами IAAF, а й серед приймаючих міст. Такі заходи надихають, вони надають молоді можливість отримати цінний досвід, покращити особисті результати», – наголосив Ламін Діак.

Також Ламін Діак підкреслив, що «у всьому світі Донецьк відомий як місто кращих світових стрибунів з жердиною. Двадцять років тому тут встановив світовий рекорд Сергій Бубка, і ми маємо намір і надалі залучати молодь до занять легкою атлетикою».

Урочисте право відкриття змагань було надано Донецькому міському голові Олександру Лук’янченку, після чого над трибунами РСК «Олімпійський» пролунав святковий феєрверк.

У перший змагальний день Чемпіонату були розіграні комплекти нагород у трьох дисциплінах.

У змаганні метальників ядра переміг німець Патрік Мюллер, який показав результат 22,02 метра.

У бігу на 3000 метрів кращою стала кенійська спортсменка Ліліан Ренжерук з результатом 8:58.74.

Третю золоту нагороду в середу завоювала китаянка Юнчен Ксьє, яка показала кращий результат у секторі метальниць диска, – 56,34 м (новий світовий рекорд, попереднє досягнення – 55.26 м).

Новий юнацький світовий рекорд встановила народжена 8 квітня 1996 року Флорентина Маринцу з Румунії, яка посіла перше місце у кваліфікації в потрійному стрибку з результатом 13,69 метрів. До цього кращий результат серед дівчат належав китаянці Ронг Ванг – 13,65 м.

Що стосується виступів спортсменів Донецької області, то, на жаль, наш представник у секторі для стрибків у довжину Ігор Гончар опинився за межею фіналістів, показавши 16-й результат – 7,19 м.

За результатом першого дня змагань найбільшу кількість медалей має збірна легкоатлетів з Германії – 3 медалі (1 золото та 2 срібла). Друге місце посіла збірна Китаю з двома медалями – золотом та бронзою. Третє місце належить Кенії – одна золота медаль. На четвертому місці збірна Ефіопії з одним сріблом і однією бронзою.

Фото - http://donetsk2013.org/ua/

 
11.07.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах