Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


20 років чемпіонства у кікбоксингу

Степченко Віталій Прокопович – майстер спорту України міжнародного класу з кікбоксингу, тренер. Народився 24 грудня 1967 року в Димитрові.

Займатись спортом почав змалечку. За свою спортивну кар’єру побував на змаганнях різних рівнів з багатьох видів єдиноборств. Він оволодів і боксом, і карате, і змішаними єдиноборствами, але улюбленим та пріоритетним обрав для себе кікбоксинг.

Складно одразу перерахувати усі заслуги цього видатного спортсмену, який є представником Красноармійської федерації кікбоксингу з 1995 року.

26 травня 1996 року в Білій Церкві Віталій вперше став чемпіоном України з кікбоксингу. До речі, цей титул він, взагалі, першим у Донецькій області здобув у розділі лоу – кік.

Далі була перемога у 1997 році на світовому Кубку Націй у Бухаресті (Румунія).

У 1998 році у Львові на Ччмпіонаті СНД взяв перше місце з універсального бою.

Потім, у 1999 році на чемпіонаті світу з кікбоксингу ВАКО, що проходив у м. Бішкек (Кіргизстан) Віталій виборов друге місце. Завдяки цій перемозі, Віталій отримав звання Майстера спорту України міжнародного класу.

Також, у листопаді 1999 року на чемпіонаті світу з карате Віталій у надскладному 10-раундному поєдинку, здобув титул чемпіону світу з карате.

У тому ж 1999 році здобув перемогу на Кубку СНД з кікбоксингу ВАКО у Батумі (Грузія).

У 2003 році у Дніпропетровську, у віці 36 років, Віталій знову підтвердив титул чемпіона з кікбоксингу, провівши 5 поєдинків у вазі 67 кг.

Отже, Віталій Степченко – шестиразовий чемпіон України з кікбоксингу ВАКО, призер чемпіонату світу з кікбоксингу ВАКО, чемпіон СНД, МСМК з кікбоксингу – ось неповний перелік регалій цього видатного спортсмена.

Сьогодні Віталій присвячує себе тренерській роботі. Свою майстерність він залюбки передає молодому поколінню. Вихованці Віталія вже неодноразово ставали призерами чемпіонатів та кубків України, перемагали на клубних чемпіонатах країни та світу.

Бажаємо Віталію Прокоповичу спортивного натхнення та успіхів у його нелегкій справі!

 
19.05.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах