Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку стартує Чемпіонат світу з легкої атлетики серед юнаків

Сьогодні, 9 липня, у прес-центрі РСК «Олімпійський» відбулася прес-конференція, присвячена проведенню Чемпіонату світу з легкої атлетики серед юнаків.

Своїми враженнями від готовності Донецька до прийняття змагань з представниками ЗМІ поділилися президент Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Ламін Діак, президент Національного олімпійського комітету України, віце-президент IAAF Сергій Бубка, заступник Донецького міського голови Валентин Лактіонов, президент Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) Ігор Гоцул.

Ламін Діак зазначив, що проведення юнацького Чемпіонату світу з легкої атлетики в Донецьку є першим заходом подібного рівня в Східній Європі, який надає унікальні можливості для розвитку спорту та економіки держави. Для молодих спортсменів світовий спортивний форум повинен стати добрим підґрунтям для успішного старту їх кар’єри.

Сергій Бубка додав, що проведення в Україні подібних міжнародних змагань сприятиме залученню населення до занять фізичною культурою та підвищенню рівня спортивної інфраструктури в країні, а також надасть можливість популяризації олімпійського руху та легкої атлетики у світі.

Нагадаємо, що урочисте відкриття юнацького Чемпіонату світу з легкої атлетики відбудеться завтра, 10 липня, о 16:00 на регіональному спортивному комплексі «Олімпійський». Протягом п’яти днів боротьбу за медалі вестимуть понад 1600 молодих спортсменів, які представлятимуть 166 федерацій-членів Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ). До складу збірної України увійшли 60 юних спортсменів, 5 з них – учасники від Донецької області. Це Ольга Зюзіна, Вікторія Філіна (стрибки з жердиною), Катерина Попова (потрійний стрибок), Олександр Малосілов (стрибки з жердиною) та Ігор Гончар (стрибки у довжину).

 
09.07.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах