Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Пауерліфтери Донеччини завоювали три медалі чемпіонату Європи

З 11 по 14 травня в місті Плзень (Чехія) проходив чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок.

У другій змагальний день Донецьку область в складі збірної України представила Антоніна Марченко з Дружківки (тренер Сергій Федоренко).

Антоніна повернулася на європейський поміст після декрету, і відразу увірвалася в трійку лідерів. Хоча боротьба була важкою, наша атлетка впевнено йшла до нагороди у ваговій категорії до 72 кг. У підсумку, Марченко стала бронзовою призеркою з результатом у сумі триборства 547,5 кг: присідання – 225 кг (2 місце), жим лежачи – 152,5 кг (2 місце), станова тяга – 170 кг.

У останній змагальний день виступали два наших пауерфлітери: Олексій Рокочий з Лиману (тренери Євген Рокочий і Іван Збандут) та Володимир Свістунов з Маріуполя (тренер Іван Збандут), і обидва принесли Донеччині та Україні медалі.

Рокочий став чемпіоном Європи у ваговій категорії 120 кг з кращими показниками: у сумі триборства – 1077,5 кг, у присіданні – 410 кг, у жимі лежачи – 310 кг, у тязі – 357,5 кг. Цей результат поставив Олексія на третє місце в абсолютній першості чемпіонату Європи (розраховується за формулою Вілкса) серед чоловіків.

 

Володимир Свістунов у ваговій категорії понад 120 кг став бронзовим призером, піднявши в сумі триборства 1100 кг (присідання – 425 кг, жим лежачи – 335 кг, тяга – 340 кг).

 

Відзначимо, що виступи представників Донецької області принесли збірній України важливі залікові очки (Рокочий – 12, Свістунов – 8), які дозволили посісти їй перше командне місце на чемпіонаті Європи серед чоловіків.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик вітає спортсменів та їх тренерів з медалями чеського помосту та бажає успішних підходів на головних змаганнях у цьому сезоні – чемпіонаті світу в Орландо (США), де в листопаді будуть розіграні ліцензії для участі у Всесвітніх іграх 2017 року.

 
14.05.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах