Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Плавці-паралімпійці Донеччини здобули 7 медалей у перші три дні чемпіонату Європи

Уже декілька днів поспіль національна паралімпійська збірна команда України в складі 46 спортсменів яскраво виступає на чемпіонаті Європи з плавання, що з 30 квітня по 7 травня проходить в португальському місті Фуншал.

За перші три дні змагань у доробку українців 38 медалей, серед яких 16 золотих, 12 срібних та 10 бронзових нагород, що дозволяє їм утримувати першу позицію в заліку країн Європи.

Донеччину на змаганнях представляють 10 спортсменів: Заслужені майстри спорту України Олександр Мащенко, Віктор Смирнов, Дмитро Залевський, Сергій Кліпперт, Ірина Соцька, Данило Чуфаров, майстри спорту України міжнародного класу Ярослав Семененко, Олександр Комаров, Ніна Козлова, майстер спорту України Сергій Лапченко. Плавців супроводжують три Заслужених тренери України: Василь Лисенко, Андрій і Світлана Казначеєви.

Володарем золотої нагороди в змішаній естафеті 4х50 м комплексним плаванням став наш Ярослав Семененко, а також його партнери по збірній Оксана Хруль, Дмитро Виноградець і Вікторія Савцова.

Срібні медалі для України і Донецької області принесли:

- Олександр Комаров – на дистанціях 100 м на спині та 100 м вільним стилем;
- Дмитро Залевський – 100 м на спині;
- Сергій Лапченко – 50 м брасом;

Бронзовим призером на дистанціях 400 м вільним стилем та 100 м на спині став Віктор Смирнов.

Якраз сьогодні, 5 травня, учасники відкритого чемпіонату Європи, а це близько 450 спортсменів з 51 країни, перетнули екватор. Це останні змагання з плавання, які дають можливість багатьом спортсменам показати свій рівень підготовки та вибороти такі жадані ліцензії на Паралімпійські ігри 2016 року.

Бажаємо удачі нашим плавцям-паралімпійцям на блакитних доріжках Мадейри! Вони – приклад для юних донеччан з обмеженими можливостями, уособлення духу і мужності!

 
05.05.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах