Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


29 квітня – Всеукраїнський день футболу

Традиційно щороку відзначається Всеукраїнський день футболу. 29 квітня 1992 року національна збірна країни в Ужгороді провела перший в історії офіційний матч, занесений до реєстру ФІФА. Хоча товариська зустріч з угорцями закінчилася поразкою – 1:3, той день став відміткою становлення українського футболу.

Наводимо текст привітання від начальника управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика.

«За 24 роки історії в українському футболі вже було досягнуто чимало вершин. Славні сторінки написали клуби з Донецької області – володар Кубку УЄФА 2009 року, багаторазовий чемпіон України, переможець Кубків і Суперкубків України донецький «Шахтар», бронзовий призер чемпіонату України, учасник єврокубків «Металург» (Донецьк), учасник єврокубків «Іллічівець» (Маріуполь).

У 2009 році в Донецьку і Маріуполі проходив юнацький футбольний Евро (U19). Ще живі спогади про матчі чемпіонату Європи 2012 року, які разом з Польщею приймала Україна і, зокрема, Донецьк.

Надихаючись прикладом професійних футболістів, вітчизняних кумирів, сьогодні велика кількість дітей проводить вільний час на смарагдових майданчиках, залучаючись до здорового способу життя, постійно удосконалюючи свою майстерність. Кращі з них йдуть у академії і спортшколи, пов’язуючи своє життя з футболом.

Поточний футбольний рік видається дуже насиченим і яскравим – у червні збірна України вийде на поля Євро-2016 у Франції, а донецький «Шахтар» на стадії півфіналу Ліги Європи 2015/2016 продовжує боротьбу за трофей.

У Всеукраїнський день футболу вітаємо всіх, хто грає у футбол, вболіває за футбол, пропагує футбол, живе футболом! Нехай ця надзвичайно захоплююча гра завжди буде для всіх нас надійним джерелом гарних новин та позитивних емоцій!».

 
29.04.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах