Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Дружківці відбулося спортивне свято, присвячене 100 дням до початку Олімпійських ігор

24 квітня в Дружківці на площі Молодіжній відбулося обласне спортивне свято «Рух заради здоров’я» з нагоди 100 днів до початку Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.

На захід завітали почесні гості: начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької обласної державної адміністрації Володимир Мицик, міський голова Дружківки Валерій Гнатенко, начальник відділу з питань культури, сім’ї, молоді, спорту та туризму Дружківської міської ради Юлія Пивовар, в.о. директора Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова, в.о. директора Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко, директор обласної спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву з важкої атлетики Ігор Конопльов, директор ДЮСШ м. Дружківка Володимир Страшненко.

- Ми сьогодні зібралися дати старт останнім 100 дням до початку ХХХІ Літніх Олімпійських ігор у Бразилії. Донецьку область на цих змаганнях вже зараз готові представляти 16 наших земляків з 8 видів спорту. Але відбір ще продовжується. Я хотів би, щоб кожен з вас підтримував і вболівав за наших спортсменів, які виступатимуть у Ріо-де-Жанейро. Знаю, серед вас також є чимало тих, хто прагне зійти на п’єдестал пошани і, можливо, сьогодні ви досягнете перших ваших перемог. Бажаю, щоб ви не соромилися своїх мрій у житті та спорті, а докладали максимум зусиль задля їх реалізації, - сказав у зверненні до учасників свята Володимир Мицик.

Під час театралізованої вистави перед учасниками і гостями свята виступили артисти самодіяльного театру «Калейдоскоп», виконавши стилізований танець грецьких богів. Вони передали факел з олімпійським полум’ям найкращим спортсменам міста Дружківки: Інні Савченко (легка атлетика), Арсену Погосову, Івану Нужному, Анастасії Паніматченко (усі – важка атлетика), Володимиру Червоницькому, Михайлу Шелесту (обидва – тхеквондо ВТФ). Саме їм була доручена честь запалити вогонь у олімпійській чаші на площі Молодіжній.

 

Відчути себе частиною олімпійського руху мав можливість кожен гість спортивного свята. Перед початком змагальної частини розминку для всіх провела майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики, чемпіонка Європи з бігу на 400 м, учасниця двох Олімпіад в 2004 та 2008 роках Антоніна Єфремова.

Після того, як м’язи були розігріті, усі бажаючі вийшли на старт масового забігу «Рух заради здоров’я», який очолив начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик. Участь у пробігу на дистанції 1750 м взяли понад 200 представників різного віку – школярі, студенти, професійні і зовсім юні спортсмени, молодь, ветерани.

 
 

Окремі забіги були проведені для різних вікових категорій – до 18 років, 18-30 років, 31-45 років і старші за 45 років (юнаки і чоловіки – на дистанції 3,5 км, дівчата і жінки – 1,75 км). Відзначимо, що в категорії 31-45 років усі призові місця посіли військові – представники 122-го окремого аеромобільного десантного батальйону 81-ї окремої аеромобільної десантної бригади.

Учасниками стартів «Дитяча легка атлетика» стали 12 команд по 8 чоловік кожна. Вони визначали кращих у 10-ти естафетах: «швидкий обруч», «м’яч з-за голови», «жабка», «біг з перешкодами», «метання спису», «перехресні стрибки», «боулінг», «драбинка», «м’яч над головою», «скакалочка».

Організатори відзначили наймолодшого та найстаршого учасників масового забігу, кращих за підсумками естафет серед шкіл і середніх навчальних закладів, конкурсу олімпійських стіннівок, велопробігу на шосе на дистанції 7 км.

 
 

Переможці та призери всіх видів програми спортивного свята отримали медалі, грамоти та подарунки.

Відзначимо, що всього захід, присвячений 100 дням до початку Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро, охопив понад 300 мешканців та гостей Дружківки.

 
25.04.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах