Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Шахтар» розгромив «Брагу» і вийшов у півфінал Ліги Європи

14 квітня у Львові відбувся матч-відповідь у рамках 1/4 фіналу Ліги Європи УЄФА 2015/2016, де «Шахтар» приймав «Брагу».

Попередня зустріч цих команд, яка пройшла тиждень тому в Португалії, завершилася з рахунком 2:1 на користь гірників і давала їм у цей четвер право диктувати свою гру. Підопічні Мірчі Луческу зайняли вичікувальну оборонну позицію в розрахунку на помилки суперника.

І вже перший небезпечний випад донеччан приніс їм результат. Віктор Коваленко заробив пенальті, а реалізував його капітан Даріо Срна, який цього дня відзначав новий рекорд кількості матчів, зіграних за «Шахтар». 486 – це на одну гру більше досягнення легендарного Михайла Соколовського, що протрималося 19 років.

Другий гол гірники провели за декілька хвилин до свистка на перерву. Срна прострілив у воротарський майданчик, де від захисника «Браги» Рікарду Феррейри м’яч залетів у ворота – 2:0.

На початку другого тайму зусиллями знову-таки Даріо Срни, який віддавав передачу, і Віктора Коваленка, який її замикав, рахунок став розгромним – 3:0. А на 74-й хвилині після чергової блискучої комбінації української команди Рікарду Феррейра «відзначився» ще одним автоголом – 4:0.

Таким чином, «Шахтар» вдруге у своїй історії вийшов у півфінал євротурніру – попереднього разу це сталося підчас переможного сезону в Кубку УЄФА в 2009 році.

«Шахтар» (Донецьк, Україна) – «Брага» (Брага, Португалія) – 4:0

Голи: 1:0 Срна (25, з пен.), 2:0 Рікарду Феррейра (43, автогол), 3:0 Коваленко (50), 4:0 Рікарду Феррейра (73, автогол)

«Шахтар»: Пятов, Срна (к), Ордець, Кучер, Ісмаїлі, Степаненко, Малишев, Тайсон (Дентіньо, 77), Коваленко (Бернард, 86), Марлос (Едуардо, 76), Феррейра

«Брага»: Матеус, Болі (Пінту, 77), Вілсон Едуарду (Стоїлькович, 57), Карлос (Мауро, 77), Джаван, Рафа Сілва, Хассан, Рікарду Феррейра, Жозуе, Вукчевич, Гойано (к)

Свого суперника по півфіналу Ліги Європи донеччани дізнаються 15 квітня. Початок жеребкування – о 13:30 за київським часом. Матчі цієї стадії заплановані на 28 квітня і 5 травня.

 
Фото - shakhtar.com
 
15.04.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах