Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Володарському районі з’явилася ставка тренера з боротьби Кураш

12 лютого на виїзному прийомі громадян, який начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик проводив у Маріуполі, відбулося звернення голови Донецької обласної федерації Куреш та Кураш Миколи Тирнахсиза.

Запит стосувався відкриття відділень з боротьби Кураш в дитячо-юнацьких спортивних школах регіону.

Питання було розглянуто, і з 1 березня в обласній комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі фізкультурно-спортивного товариства «Колос» в с. Кальчик Володарського району на посаду тренера з боротьби Кураш на 0,5 ставки був працевлаштований Олексій Сергійович Чертил.

Олексій Чертил має почесний список досягнень як спортсмен – він є бронзовим призером чемпіонату світу з боротьби Кураш, чемпіоном України, володарем Кубку, призером міжнародним турнірів. Своїм досвідом з дітьми віком від 10 років він готовий ділитися з понеділка по п’ятницю.

Федерація боротьби Куреш та Кураш Донецької області була зареєстрована в 2009 році. Спочатку в ній культивувалася тільки боротьба Куреш, яка поширюється в місцях компактного проживання греків Приазов'я більше 200 років. З метою участі в міжнародних змаганнях обласна федерація з 2012 року почала розвивати ще один вид національної боротьби в одежі, максимально близький до боротьби Куреш, – боротьбу Кураш.

На території Донеччини обласною федерацією Куреш та Кураш щорічно проводиться близько 25-30 турнірів, і основна частина припадає на Володарський та Волноваський райони.

Окрім бронзового призера чемпіонату світу Олексій Чертил, серед досягнень спортсменів Донецької області останніх років значаться імена чемпіонів Європи Руслана Беро і Катерини Чертил, срібного призера чемпіонату Європи Олександра Міндила, сім борців отримали звання майстрів спорту України.

11.04.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах