Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


ХК «Донбас» двічі виграє в серії проти «Дженералз»

26-27 березня в Дружківці на Льодовій арені «Альтаїр» стартувала фінальна серія чемпіонату України 2015/2016 з хокею, у якій беруть участь ХК «Донбас» та ХК «Дженералз».

Покладені уболівальниками надії на вирішальні поєдинки хокеїсти з лишком виправдали вже в першому матчі в Дружківці (26 березня) – вперта боротьба, красиві голи, інтрига, овертайм, а переможцями битви вийшли донеччани.

Уже на старті господарів ошелешив Ігор Шаманський, який на другій хвилині зважився на кидок із середньої зони і, як виявилося, не прогадав. Євген Царегородцев, мабуть, був просто не готовий до такого ходу – шайба влетіла точно в нижній кут воріт – 0:1.

Відновити паритет у рахунку «Донбасу» вдалося на 28-й хвилині. Результативну атаку спорудили Євген Горбань і Євгеній Никифоров – 1:1.

У третьому періоді кураж спіймали воротарі. Хоч скільки атакували нападники, але ані Царегородцев, ані Захарченко в «рамці» не помилялися.

Дотиснути суперника донеччани змогли в овертаймі. Граючи в більшості, Денис Петрухно зробив передачу в район «п’ятачка» Іллі Докшіну, а той в дотик переграв Захарченка.

«Донбас» Донецьк - «Дженералз» Київ - 2:1 ОТ (0:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Шайби: 0:1 Шаманський, 1:35, 1:1 Никифоров (Горбань), 28:00, 2:1 Докшин (Петрухно, Вл. Алексюк), 63:28-біл.

27 березня у другому матчі поспіль кияни провели один і той же трюк – реалізували стартовий спурт. На цей раз рахунок відкрив захисник Олександр Побєдоносцев. Кидок 14-го номера киян від синьої лінії вийшов сильний і точний – 0:1.

Кількість гострих атак «Донбасу» переросла в якість на 17-й хвилині. У антигерої «Дженералз» перекваліфікувався Побєдоносцев, який під час чисельної більшості своєї команди спочатку помилився при кидку, а потім ціною порушення зупинив стрімкий ривок до воріт Сергія Бабинця. Призначений штрафний кидок Бабинець виконав як за підручником – зловив Захарченка на обманному маневрі і з лівої руки відправив шайбу щільно зі штангою – 1:1.

У другому періоді команди більше боролися, ніж атакували. Утім, свій момент для голу кияни все-таки знайшли – кидок з середньої дистанції точно виконав Микола Коляда – 1:2.

Примітно, що обіграти «Дженералз» у третьому періоді донеччанам не вдавалося в шести із семи зустрічей в нинішньому сезоні. Неприємну для донеччан статистику підправив Бабинець, який оформив дубль. Отримавши передачу від Всеволода Толстушко, нападник «Донбасу» ефектно відправив шайбу над плечем дезорієнтованого Захарченка – 2:2.

У другому матчі поспіль команди вирушили з’ясовувати сильнішого в овертайм, встановивши своєрідний рекорд. Раніше у фінальних серіях чемпіонату України двох овертаймів ще не було. Однак і в додатковій п’ятихвилинці вирішити суперечку «хто сильніший» суперники не змогли.

Буллітна серія команд тривала до шести кидків, а точнішими були «донбасівці». Вирішальне слово сказали два Євгена. Царегородцев відбив п’ять спроб суперників, а Никифоров реалізував вирішальний буліт.

«Донбас» Донецьк - «Дженералз» Київ - 3:2 Б (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Рахунок в серії - 2:0

Шайби: 0:1 Побєдоносцев (Шаманський, Савченко), 3:24, 1:1 Бабинець, 16:16, 2:1 Коляда (Побєдоносцев, Д.Хонін), 34:32, 2:2 Бабинець (Толстушко, Вл. Алексюк), 49:37.

Післяматчева серія штрафних кидків: 0:0 Шаманський (воротар), 0:0 Буценко (воротар), 0:0 Караульщук (воротар), 0:0 Докшин (воротар), 0:0 Секирко (воротар), 0:0 Кочетков (воротар), 0:0 Бабинець (воротар), 0:0 Тимченко (воротар), 1:0 Шахворостов, 1:1 Коляда, 2:1 Никифоров, 2:1 Коляда (воротар).

Наступні матчі в рамках фінальної серії чемпіонату України проти «Дженералз» ХК «Донбас» проведе 30-31 березня в Києві.

 
За інформацією ХК «Донбас»
 
28.03.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах