Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


ХК «Донбас» – у фіналі плей-офф чемпіонату України

19 березня в Харкові відбувся третій матч півфінальної серії плей-офф чемпіонату України між місцевим ХК «Витязь» і ХК «Донбас».

Дві попередні зустрічі завершилися впевненими перемогами донеччан 5:2 і 6:1, тому права на помилку у харків’ян вже не залишалося. Їм будь-що потрібно було йти вперед, атакувати і перемагати на своєму майданчику. Такий стан справ у суперника розв’язував руки «Донбасу», який міг діяти з холодною головою. І вже на другій хвилині гри найнебезпечніша для «Витязя» пара гравців Чердак-Захаров організувала швидкий гол, у якому перший асистував, а другий забивав.

Подвоїв рахунок до кінця першого періоду досвідчений капітан «червоно-біло-чорних» Сергій Варламов.

У другому періоді гра вирівнялася, команди не створили багато гольових моментів біля воріт один одного, а й ті небезпеки, що були, майстерно нейтралізували гравці оборони і голкіпери.

У дебюті останнього періоду зустрічі донеччанам вдалося вистояти в меншості, більше того, незабаром після повернення на лід Буценко закинув третю шайбу своєї команди в матчі, практично, знявши питання про переможця. У попередніх восьми зустрічах чемпіонату між «Донбасом» і «Витязем» харків’янам ніколи не вдавалося відзначитися в третьому періоді, однак цього разу Руслан Максименко не дозволив Євгену Царегородцеву завершити півфінальну серію шатаутом. Проте, перемога від гостей вже нікуди не пішла.

«Витязь» - «Донбас» - 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Шайби: 0:1 Захаров (Чердак), 1:25, 0:2 Варламов (Толстушко, Захаров), 15:08, 0:3 Буценко (Никифоров), 1:3 Максименко (Янченко, Лазаренко), 49:07- біл.

Завдяки цій перемозі, «Донбас» першим оформив собі місце у фіналі сезону 2015/16, пройшовши півфінальну серію за мінімальну кількість матчів – три «вікторії» у трьох матчах.

Відзначимо, що фінальна серія плей-офф розпочнеться 26 березня. Уже відомо, що ХК «Донбас», як переможець регулярного сезону, започаткує серію до чотирьох перемог на своєму майданчику «Альтаїр» у Дружківці. Суперник триразового чемпіона України з фіналу поки невідомий, у другій парі півфіналістів «Дженералз» - «Кременчук» після трьох матчів рахунок серії 2:2.

 
За інформацією ХК «Донбас»
 
21.03.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах