Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


ХК «Донбас» де-юре виграє регулярний чемпіонат України

9 березня в Дружківці ХК «Донбас» та київський ХК «Рапід» провели матч передостаннього, 27-го туру регулярного чемпіонату України.

Перша ж шайба «Донбасу» в грі ставала ювілейною – 450-тою для донеччан в поточному сезоні чемпіонату України. Чекати ювілею довелося недовго: через 4 хвилини від старту матчу Ілля Докшин вразив ворота Олега Хоніна. На рахунку цієї ж ланки виявилася і друга шайба, на цей раз відзначився Денис Кочетков. Незважаючи на відчутну перевагу і 6 хвилин більшості, господарі не змогли домогтися більшого в першому періоді.

Реалізовувати більшість «донбасівці» почали з другої 20-хвилинки. Примітно, що обидва рази це робили захисники другої ланки – Всеволод Толстушко і Дмитро Ігнатенко. Трапився в другому періоді і штрафний кидок, однак голкіпер киян зміг нейтралізувати спробу Кочеткова.

На старті заключної частини гри «Донбас» потрапив у скрутне становище, залишившись у меншості 3х5. Після облоги воріт Богдана Дяченка «Рапіду» все-таки вдалося розмочити рахунок, який на той момент складав вже 6:0. До кінця матчу «червоно-біло-чорні» розщедрилися ще тільки на одну шайбу, її автором став Владислав Куцевич.

Підсумкова перемога 7:1 і набрані три очки в грі з «Рапідом» уже де-юре дозволили ХК «Донбас» називатися кращою командою регулярного частини чемпіонату України. Тепер найближчі переслідувачі донеччан вже не мають математичних шансів їх наздогнати.

«Донбас» - «Рапід» - 7:1 (2:0, 3:0, 2:1)

Шайби: 1:0 Докшин (Карп, Кочетков), 03:45, 2:0 Кочетков (Бабинець), 14:43, 3:0 Толстушко (Буценко), 29:33-бол, 4:0 Ігнатенко (Горбань, Кочетков), 33:20-бол, 5:0 Буценко (Чердак, Бабинець), 33:38, 6:0 Бабинець (Толстушко, Захаров), 41:14, 6:1 Вербенко (Єфімов, Порупа), 41:54-бол5х3, 7:1 Куцевич (Ромащенко), 42:43-мен.

Наступний матч «Донбас» проведе на виїзді з харківським «Витязь». Гра відбудеться 12 березня о 15:30.

 

 
За інформацією ХК «Донбас»
 
10.03.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах