Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Юні пауерліфтери Донеччини завоювали 4 нагороди в перший день чемпіонату Європи

З 5 по 12 березня в естонському місті Тарту проходить чемпіонат Європи з класичного пауерліфтингу серед юнаків та дівчат, юніорів та юніорок, чоловіків та жінок.

Донецьку область на змаганнях представляють 9 спортсменів.

Спочатку в боротьбу за медалі вступили дівчата і юнаки.

Вкотре довела свою силу Дар’я Лазебна з Дружківки, ставши найкращою в категорії до 52 кг. Вихованка тренера Сергія Федоренка встановила рекорди Європи серед дівчат у сумі триборства (340,5 кг) і у всіх вправах: у присіданні – 120,5 кг, у жимі лежачи – 77,5 кг, у становій тязі – 142,5 кг. Результати нашої спортсменки в сумі триборства, присідання і тязі оновили світові рекорди. Крім того, Дар’я стала абсолютною чемпіонкою Європи з результатом 429,58 очок за формулою Вілкса.

Альона Борщевська з Бахмута (тренер – Микола Сташкевич) представляла Донецьку область у категорії до 72 кг, і за підсумками свого виступу завоювала срібну медаль. Її результат у сумі триборства – 342,5 кг (присідання – 125 кг, жим лежачи – 70 кг, станова тяга – 147,5 кг).

За підсумками змагань чемпіонату Європи серед дівчат збірна України посіла третє командне місце, і вагомий внесок у цей результат (37 очок) зробили спортсменки Донецької області.

 

Ще двоє представників нашого регіону завоювали медалі в змаганнях серед юнаків.

Так, срібним призером у категорії до 53 кг став Вадим Гутник із Бахмута (тренер – Микола Сташкевич). Його результат у сумі триборства – 387,5 кг (присідання – 130 кг, жим лежачи – 87,5 кг, станова тяга – 170 кг).

А ще одне звання чемпіона Європи з класичного пауерліфтингу Донеччині та Україні приніс Руслан Разімурадов з Дружківки, який виступав у категорії до 66 кг. Вихованець Сергія Федоренка в присіданні показав результат 152,5 кг, у жимі лежачи – 142,5 кг і в становій тязі – 205 кг (сума триборства – 500 кг).

 

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик вітає спортсменів та їх тренерів з медалями чемпіонату Європи і бажає нових яскравих перемог на майбутніх змаганнях.

 
06.03.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах