Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


ХК «Донбас» впевнено виграв у ХК «Кременчук»

2 березня в 25-му турі чемпіонату України ХК «Донбас» в Дружківці приймав третю команду в турнірній таблиці ХК «Кременчук» з Полтавщини.

Без зайвої розвідки, по-хазяйськи почали гру підопічні Анатолія Степанищева. Уже на 37-й секунді гості не витримавши натиску донеччан залишилися в меншості, видалення отримав Ісаєнко, а реалізація першої в матчі більшості не змусила себе довго чекати. Після розіграшу шайби в зоні суперника Толстушко виявився на зручній позиції для кидка і точно вистрілив від синьої лінії!

За перші 10 хвилин матчу «червоно-біло-чорні» просто не випускали «Кременчук» зі своєї зони. Ця перевага також відбилося на табло: ще один дальній кидок у виконанні захисника Алексюка в ціль не влучив, але після відскоку від борту Никифоров виявився першим на добиванні і вразив порожні ворота Шевчука. Після такого «холодного душу» гості змогли відійти тільки, отримавши чисельну перевагу. Після видалення Захарова кременчужани завдали перший кидок по воротах Царегородцева лише на 11-й хвилині гри.

Після спекотного першого періоду «Донбасу» належало розпочати другий в чисельній перевазі 5х3. Менш півхвилини господарям льоду знадобилося для того, щоб реалізувати більшість. Вчасно після кидка Алексюка на добивання встиг Журун. Незважаючи на цей удар «Кременчук» у черговий раз в чемпіонаті проявив характер, і за 35 секунд чистого часу зміг відіграти відразу дві шайби! Незважаючи на це, «Донбас» не дозволив суперникові остаточно впевнено повернутися в гру. Знову осічка Шевчука, який не зміг зафіксувати кидок Захарова, привела до голу в практично порожні ворота від Чердака.

Третій період не став винятком у плані швидких голів. Як і в двох попередніх випадках, шайба опинилася на рахунку «Донбасу». Буценко довго чатував пас на «п'ятачку», і в підсумку Бабинець виклав своєму одноклубнику таку передачу, після якої не забити було просто неможливо. У середині періоду донеччанам вдався нестандартний гол: Кочетков на вході в зону суперника отримав шикарний «сліпий» пас від Докшина і холоднокровно реалізував своє рандеву з Шевчуком. Завершив розгром «Кременчука» точний дальній кидок Карпа.

Підсумкова перемога з рахунком 7:2 дозволила «Донбасу» помститися підопічним Підгурського за поразку у виїзному матчі (29 січня, з рахунком 5:3), а також підкреслила невипадковість займаного першого місця в регулярному чемпіонаті.

«Донбас» - «Кременчук» - 7:2 (2:0, 2:2, 3:0)

Шайби: 1:0 Толстушко (Ігнатенко), 01:31-бол, 2:0 Никифоров (Алексюк, Буценко), 5:09, 3:0 Журун (Алексюк), 20:29-бол5х3, 3:1 Гриценко (Петранговський, Підгурський), 24:48, 3:2 Чернишенко (Коренчук), 25:23, 4:2 Чердак (Буценко, Захаров), 32:14, 5:2 Буценко (Бабинець, Никифоров), 41:22, 6:2 Кочетков (Докшин), 50:40, 7:2 Карп (Кочетков, Докшин), 58:55-біл.

Наступний матч команда Анатолія Степанищева проведе на виїзді проти білоцерківського «Білого Барса». Він відбудеться 5 березня о 14:00.

 
За інформацією ХК «Донбас»
 
03.03.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах