Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сьогодні в Донецьку відзначили спортивне свято «Олімпійський день»

Сьогодні, 21 червня, на території парку ім. Ленінського комсомолу пройшло всеукраїнське свято «Олімпійський день», присвячене створенню Міжнародного олімпійського комітету.

Міжнародний олімпійський комітет був створений 23 червня 1894 року, а в Україні святкування на честь цієї дати Міжнародного Олімпійського дня проходить уже 19-й рік поспіль.

Спортивний захід відбувся в рамках «тижня спорту», який проводиться в Україні з 17 по 23 червня відповідно до соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича у сфері фізичної культури та спорту.

В урочистому відкритті «Олімпійського дня» взяли участь Тамара Лук’янчук – заступник голови Донецької облдержадміністрації; Віктор Кірбаба – начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації; Анатолій Кучеров – голова Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України, директор Донецького училища вищого олімпійського резерву ім. Сергія Бубки; Тетяна Дубревська – начальник управління з фізичної культури і спорту МОН України; Василь Бубка – голова комісії Донецької обласної ради з питань молодіжної політики, фізичної культури і спорту; Сергій Козлов – начальник комітету з фізичної культури і спорту Донецької міської ради; Олександр Білязе – віце-президент «спортивного клубу Сергія Бубки»; Валерій Подлужний – бронзовий призер Олімпійських ігор з легкої атлетики, Заслужений майстер спорту, голова Асоціації олімпійців Донецької області; Ніна Зюськова – Олімпійська чемпіонка з легкої атлетики, Заслужений майстер спорту; Віктор Звягінцев – призер Олімпійських ігор з футболу, майстер спорту міжнародного класу, суддя міжнародної категорії; Ірина Ліщинська – срібна призерка Олімпійських ігор в Пекіні.

Учасників і гостей спортивного свята привітала заступник голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук: «Олімпійський день – це свято спорту і молодості, яке об’єднує людей різного віку, різної статі, різного кольору шкіри та різних фізичних і спортивних можливостей. Це день, який дає нам змогу замислитись над тим, що для нас є спорт. А в Олімпійській хартії записано, що основною метою олімпійського руху є виховання молоді за допомогою спорту для того, щоб розвивати і утверджувати взаємопорозуміння, дружбу і мир у всьому світі. Я бажаю всім здоров’я – фізичного і духовного. Я бажаю всім ставити для себе певну висоту, яку обов’язково вдавалося б подолати».

Голова Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України Анатолій Кучеров підкреслив: «Проведення Міжнародного Олімпійського дня стало гарною традицією на честь створення Міжнародного Олімпійського комітету. У всіх містах і районах нашої країни проводяться спортивні свята, присвячені цьому дню. Характерна особливість проведення спортивного свята – це щорічне збільшення кількості його учасників, у першу чергу, за рахунок залучення молоді. Найголовніше, що люди, які беруть участь у подібних святах, залучаються до занять фізичною культурою і спортом, до здорового способу життя, і це стає не тільки звичкою, а й потребою у їх житті».

Із закликом до занять фізичною культурою і спортом виступив бронзовий призер Олімпійських ігор з легкої атлетики, Заслужений майстер спорту, голова Асоціації олімпійців Донецької області Валерій Подлужний: «Мені, як учаснику трьох Олімпійських ігор, дуже приємно бути з вами в строю. Дружіть зі спортом – це рух, радість, прогрес. Нехай і надалі Донбас буде славитися спортивними досягненнями!».

Після вітальних слів гості заходу стали глядачами справжнього спортивного свята – з показовими номерами виступили спортсмени з гирьового спорту, панкратіону, акробатики, гімнастики, а також з велосипедного спорту (велотріал).

Кульмінацією Олімпійського дня став масовий забіг на 800 м, учасниками якого стали представники дитячо-юнацьких спортивних шкіл, навчальних закладів усіх рівнів, ветерани спорту, люди з обмеженими фізичними можливостями – усього біля 2000 осіб.

Фото:

 

 

 

 

 

 
21.06.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах