Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Два донецьких чемпіона і чотири медалі в стартовий день чемпіонату України з велошосе

Вельми результативним виявився перший день чемпіонату України з велоспорту на шосе для представників Донецької області. Наші спортсмени в трьох заїздах завоювали чотири нагороди – дві золоті, одну срібну і одну бронзову.

У центральному заїзді дня – індивідуальній гонці на час серед жінок на дистанції 25 кілометрів – блискучу перемогу здобула 23-річна донецька велогонщиця Валерія Кононенко, вихованка донецького тренера Валерія Красова і ОСДЮШОР (результат – 34,54 хв.). На три соті секунди донеччанка зуміла випередити свою подругу по трековій збірній України 22-річну Іванну Боровиченко з Миколаївської області, яка в підсумку стала срібним призером чемпіонату. «Бронза» у 26-річної Олени Шарги з Хмельницької області.

Медальну скарбничку стартового дня чемпіонату поповнила і ще одна представниця Донецької області та вихованка Валерія Красова і ОСДЮСШОР – Поліна Юр’єва, яка стала бронзовим призером в індивідуальній гонці серед юніорок на 15 км. Чемпіонкою України у цьому виді стала Олена Демидова (Кіровоградська – Луганська області), а звання віце-чемпіонки виборола Анастасія Слободян з Миколаївської області.

Квартет донецьких медалістів у перший день змагань склали ще двоє вихованців донецького велоспорту. Чемпіоном України в індивідуальній гонці серед юніорів на 25 км став Марк Падун з Донецької області (тренер – Сергій Новицький), що займається також у київському училищі РВУФК (тренер – С.С. Новицький). Срібним призером перегонів став ще один представник Донецької області – макіївчанин Тимур Малєєв (СК «Зарево» – ДВУОР ім.С.Бубки, тренери – Татаренко А.В., Ломакін А.В.). Бронзовим призером завершив гонку Тарас Шевчук з Тернопільської області.

За підсумками першого змагального дня медальний залік виглядає наступним чином: Донецька область – 4 медалі (2 золоті, 1 срібна, 2 бронзові); Миколаївська – 2 медалі (срібні); Кіровоградська – 1 (золота); Луганська – 1 (золота); Хмельницька – 1 медаль (бронзова); Тернопільська – 1 медаль (бронзова).

Сьогодні, 20 червня, на чемпіонаті України у Феодосії відбудеться індивідуальна гонка серед чоловіків (45 км) і андерів U-23 (40 км).

Нагадаємо, що цей чемпіонат України є відбірковим етапом до чемпіонату Європи з велошосе серед андерів (U-23) в Чехії (18-21 липня) і до чемпіонату світу з велошосе в Італії (21-29 вересня).

 
За інформацією спортивного клубу «Індустріальний союз Донбасу»
 
20.06.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах