Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Методичні рекомендації по харчуванню спортсменів різних спеціалізацій та вікових груп

Численні дослідження останніх років свідчать про значну поширеність відхилень у стані здоров'я спортсменів. Вирішення цієї проблеми можливе лише за умови застосування ряду організаційних і лікувально-профілактичних заходів. Крім того, значні фізичні і психоемоційні навантаження, що виникають під час тренувань і спортивних змагань, можуть призводити до зриву адаптаційних процесів та виснаження функціональних резервів організму. Це створює передумови для погіршення стану здоров'я спортсменів і виникнення ряду соматичних захворювань.

Раціональне харчування – один із суттєвих способів підвищення працездатності і боротьби з втомою. Особливості антидопінгової політики в сучасному спорті вносять додаткові обмеження у застосуванні традиційних медикаментозних препаратів. І харчування виступає як один з компонентів профілактики соматичних дисфункцій та захворювань у спортсменів.

Зважаючи на вищезазначене, з метою якісної підготовки спортсменів Донеччини, Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер розробив «Методичні рекомендації по харчуванню спортсменів різних спеціалізацій та віку».

З документом можна ознайомитися в прикріпленому файлі.


Методичні рекомендації по харчуванню спортсменів різних спеціалізацій та віку (автори – Люгайло С.С., Диденко М.В., Диденко А.В.)

 
26.02.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах