Методичні рекомендації по харчуванню спортсменів різних спеціалізацій та вікових груп
Численні дослідження останніх років свідчать про значну поширеність відхилень у стані здоров'я спортсменів. Вирішення цієї проблеми можливе лише за умови застосування ряду організаційних і лікувально-профілактичних заходів. Крім того, значні фізичні і психоемоційні навантаження, що виникають під час тренувань і спортивних змагань, можуть призводити до зриву адаптаційних процесів та виснаження функціональних резервів організму. Це створює передумови для погіршення стану здоров'я спортсменів і виникнення ряду соматичних захворювань.
Раціональне харчування – один із суттєвих способів підвищення працездатності і боротьби з втомою. Особливості антидопінгової політики в сучасному спорті вносять додаткові обмеження у застосуванні традиційних медикаментозних препаратів. І харчування виступає як один з компонентів профілактики соматичних дисфункцій та захворювань у спортсменів.
Зважаючи на вищезазначене, з метою якісної підготовки спортсменів Донеччини, Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер розробив «Методичні рекомендації по харчуванню спортсменів різних спеціалізацій та віку».
З документом можна ознайомитися в прикріпленому файлі.