Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Юні донецькі спортсмени-інваліди завоювали 32 медалі на фінальних змаганнях XХ Спартакіади «Повір у себе»

У Міжнародному дитячому центрі «Артек» з 29 травня по 18 червня проводилася ХХ Всеукраїнська Спартакіада ​​«Повір у себе» серед дітей з вадами слуху, зору, розумового та фізичного розвитку, ураженням опорно-рухового апарату.

Перший старт дитячим паралімпійським іграм України було дано Міністерством у справах молоді та спорту 29 червня 1994 року. Щорічно у Спартакіаді беруть участь близько 20 тисяч дітей. Змагання дають можливість молоді знайти впевненість в собі та своїх силах. Також вони несуть і пошуковий характер – конкурс виявляє талановитих спортсменів для поповнення національних збірних команд України з метою підготовки їх до Паралімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи.

Цього року в Спартакіаді змагалися 409 учасників з усіх областей України в 7 видах спорту: голбол, волейбол, настільний теніс, шахи, футбол ДЦП, легка атлетика і баскетбол.

Донецьку збірну представили 29 дітей, 7 з яких брали участь у змаганнях з баскетболу, 8 – з голболу, 10 – з легкої атлетики, 2 – з настільного тенісу та 2 – з шахів. Усього у скарбничці нашої команди – 32 медалі. Наші баскетболісти в цьому році посіли друге місце та вкотре підтвердили, що у нас одна з найкращих команд в Україні серед юнаків. Срібними призерами Спартакіади стали і наші голболістки. Шахісти здобули срібну (Сергій Антохін) та бронзову (Дар’я Цирюльнікова) медалі. Спортсмен з настільного тенісу Василь Кірик здобув срібну медаль. У змаганнях з легкої атлетики Донецькі спортсмени взяли 10 золотих, 6 срібних та 2 бронзових медалей.

Вітаємо наших дітей з новими досягненнями! Спортсмени зуміли довести, що немає тих речей, які не змогла би досягти людина за допомогою своєї силі волі і цілеспрямованості.

 
20.06.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах