Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донеччині набирає хід «тиждень спорту»

Відповідно до соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича з метою покращення якості життя в країні період з 17 по 23 червня поточного року в Україні оголошено «тижнем спорту». Основна ціль заходу – пропаганда фізичної культури і спорту, зміцнення здоров’я населення, проведення активного дозвілля та залучення до систематичних занять фізичною культурою та спортом широких верств населення.

У рамках «тижня спорту» управлінням з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації заплановано проведення низки спортивних та прес-заходів.

Сьогодні, 18 червня в Донецьку на кінноспортивній базі «Локомотив» пройшов «Фестиваль коней очима дітей». Участь у заході взяло 100 учнів загальноосвітньої школи № 61, які були розподілені на сім груп. Діти мали змогу один на один поспілкуватися з конями, а також здійснити подорожі як верхи на конях, так і у фаетоні. Учні залюбки фотографувалися з відомими донецькими спортсменами, учасниками Олімпійських ігор Дмитром Кірпулянським та Іриною Хохловою, які проводили на кінноспортивній базі свої тренування.

Завтра, 19 червня, о 14:30 розпочнеться чемпіонат Донецької області з шахів серед юнаків і дівчат 1998-1999 років народження (категорія до 16 років). Змагання проходитимуть в Горлівці в приміщенні будинку дитячої та юнацької творчості (бул. Дімітрова, 76) і триватимуть до 24 червня. Чемпіонат проводиться за швейцарською системою в 9 турів, або за коловою системою з тим числом турів, яке залежить від кількості учасників.

Також 19 червня о 10:00 в приміщенні Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (далі – Центр; за адресою: м. Донецьк, вул. Чернігівська, 21) відбудеться прес-конференція для засобів масової інформації за темою «Актуальні питання і тенденції розвитку масової фізичної культури та спорту в Донецькій області». Відповідальна місія створеного в 1998 році Центру полягає в значному соціальному питанні сьогодення – формуванні у свідомості кожного мешканця регіону потреби в руховій активності як необхідної складової здорового способу життя та запоруки успішного розвитку в процесі життєдіяльності. Основним засобом вирішення пріоритетних завдань роботи Центру є організація та проведення спортивно-масових заходів, фізкультурно-спортивних змагань, фестивалів, конкурсів, спортивних свят за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення. У 2012 році були проваджені нові соціальні проекти «Школа плавання» та «За здоровий спосіб життя», а в поточному році плануються до реалізації наступні соціальні проекти: «Спорт в кожен двір», «Мережевий спортивний клуб» та «Інтернет-сайт «Спорт для всіх». Також Центр провадить роботу щодо сприяння збереженню та розвитку матеріально-технічної бази фізичної культури та спорту за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення. Зокрема, щороку протягом квітня організовується проведення обласного огляд-конкурсу в рамках проведення Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» в Донецькій області.

 
18.06.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах