Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Дружківці визначили переможців другого регіонального дитячого турніру «Золота шайба Донбасу»

13-14 лютого в Дружківці на Льодовій арені «Альтаїр» пройшов другий регіональний дитячий турнір з хокею «Золота шайба Донбасу».

У змаганнях брали участь вісім команд – по дві з Дружківки, Краматорська, Костянтинівки та Слов’янська. Ігри проходили у двох підгрупах – «старшій» (2005-2006 років народження) і «молодшій» (2007-2008 років народження).

Усього за два дні юні хокеїсти провели 20 матчів і закинули 207 шайб – 132 у груповому раунді і ще 75 у плей-офф.

Чемпіонами в старшій та молодшій групах регіонального турніру «Золота шайба» стали номінальні господарі – вихованці з Дружківки, де і базується в даний час перша команда ХК «Донбас».

Шлях від групового раунду до золотих медалей в обох вікових категоріях дружківчани подолали без поразок. Спочатку вони взяли максимально можливу кількість очок у своїх квартетах, а потім у плей-офф виграли у команд Слов’янська і Костянтинівки (12:0 і 4:1).

У фіналі старша команда Дружківки з мінімальною різницею обіграла своїх однолітків із сусіднього Краматорська – 3:2. А молодша – на три шайби виявилася сильніше за представників Слов’янська – 8:5.

Завоювати бронзові медалі легко і невимушено не вдалося жодній з команд. Молодші хлопці з Костянтинівки вирвали перемогу у зустрічі з краматорчанами – 3:2. А в матчі старших суперників Слов’янська і Костянтинівки справа і зовсім дійшла до післяматчевої серії штрафних кидків. Причому, костянтинівці повернулися в боротьбу, програвши перший період 0:4. Однак в буллітній серії удача була на боці слов’янців.

Фінали

Дружківка (ст) – Краматорськ (ст) – 3:2 (1:1, 2:1)
Дружківка (мол) – Слов’янськ (мол) – 8:5 (6:4, 2:1)

Матчі за 3-тє місце

Слов’янськ (ст) – Костянтинівка (ст) – 5:4 Б (4:0, 0:4, 1:0)
Костянтинівка (мол) – Краматорськ (мол) – 3:2 (2:2, 1:0)

Утім, у дитячих турнірах результат вторинний – на перший план тут виходять загальне свято емоцій, яке відчувають як діти, так і їхні батьки. Із захопленням від побаченого «Альтаїр» покидали і гості турніру. Серед них – і начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

«Дуже приємно, що хокейний клуб «Донбас» береже свої традиції. І сьогодні у молодих хокеїстів була можливість відчути себе професіоналами – брати участь у такому великому і важливому турнірі. І я вважаю, що це у них вийшло. Завдяки «Золотій шайбі» у хлопців тільки виросте інтерес до тренувань і бажання готуватися до наступних змагань.

Для юних хокеїстів це рішучий крок у спорт. Напевно, вони запам’ятають свій перший турнір на все життя. Адже це виключно позитивні емоції. Власне, за це я вдячний і хокейному клубу «Донбас», і його президенту Борису Колесникову», - зазначив Володимир Мицик.

 
 
За інформацією ХК «Донбас»
 
15.02.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах