Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Вийшла книга про олімпійців Донеччини

Вийшов у світ збірник нарисів «Є така країна», у якому розповідається про призерів Олімпійських ігор, уродженців Донецької області.

У новій книзі розповідається про атлетів, які прославили на міжнародних спортивних аренах свій край і свою країну в період, коли молода суверенна українська держава проходила етап становлення.

На Олімпійських Іграх 1996 року в Атланті (США) національна збірна України вперше була представлена самостійною командою. На цих Іграх українські атлети завоювали 23 нагороди – 9 золотих, 2 срібних, 12 бронзових медалей і посіли 9 місце серед найсильніших команд світу.

Медалі донецьких олімпійців – В’ячеслава Олійника, Лілії Подкопаєвої, Олега Кірюхіна та Юрія Єрмакова – вагомо поповнили скарбничку олімпійських нагород, завойованих українськими спортсменами. Про виступ донеччан на Олімпіаді в Атланті, і про те, як склалося їхнє життя після завершення спортивної кар’єри, читайте в цій книзі.

Збірка нарисів «Є така країна» вийшла у світ в рамках серії «Легенди донецького спорту» та є тематичним продовженням книг «Олімпійське дзвінке відлуння» (про виступ донецьких спортсменів на Олімпіаді-80) і «Під прапором збірної Союзу» (про донецьких спортсменів, які виступали на олімпійських помостах в період з 1952 по 1988 рр.).

Автор книги – донецький журналіст Сергій Перч.

Видання побачило світ за підтримки Донецького обласного відділення НОК України.

 
За інформацією Донецького обласного відділення НОК України
 
18.06.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах