Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку пройшов Фестиваль легкої атлетики

15 червня на площі перед РСК «Олімпійський» біля пам’ятника Сергію Бубці пройшов Фестиваль легкої атлетики, присвячений майбутньому Чемпіонату світу серед юнаків. Захід пройшов у рамках «тижня спорту», який проводиться в України з 17 по 23 червня згідно соціальних ініціатив Президента України у сфері фізичної культури та спорту.

Дати старт фестивалю прибули офіційні особи: заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, заступник міського голови, начальник міського управління освіти Валентин Лактіонов, голова комітету з фізичної культури і спорту Донецької міської ради Сергій Козлов, віце-президент Спортивного клубу Сергія Бубки Олександр Білязе, українська легкоатлетка, призер олімпійських ігор в Пекіні-2008 Ірина Ліщинська.

Напередодні спортивної події світового масштабу організаційний комітет Юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики 2013 запропонував усім бажаючим відмовитися від своїх насиджених місць і трохи розім’ятися. Під гаслом «Втечемо від дивана!» донеччани встановили рекорд. На бігових доріжках мешканці міста без зупинки пробігли 41 кілометр за 3.5 години.

Для дітей були організовані дитячі легкоатлетичні змагання – загальна кількість їх учасників склала 120 осіб, а переможцем стала команда міста Макіївки. Усі учасники отримали багато призів і подарунків.

У програмі фестивалю були і сімейні естафети, у яких взяло участь близько 100 осіб, а також конкурс на кращий легкоатлетичний малюнок. Гостей порадували екстремальні виступи ролерів і команди брекйданса.

Одним із сюрпризів для гостей фестивалю став забіг ростових ляльок-талісманів. Уперше донеччани побачили ляльку Остапа – офіційного талісману Чемпіонату.

У програмі «Фестивалю легкої атлетики» було проведено змагання за програмою «Дитяча легка атлетика IAAF». У десяті різноманітних видах змагалися представники дитячо-юнацьких спортивних шкіл 2000-2001 років народження. За підсумками усіх етапів кращою стала команда ДЮСШ № 1 м. Макіївка, на другому місці – колектив СДЮШОР № 1 м. Донецьк, а на третій сходинці опинилась КДЮСШ № 1 м. Артемівськ.

Усі учасники та гості фестивалю отримали запрошення, які згодом можна буде безкоштовно обміняти на квиток будь-якого дня змагання Чемпіонату.

 
18.06.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах