Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


ХК «Донбас» - ХК «Дженералз»: перемога и поразка

9-10 січня в Дружківку повернувся великий хокей. У рамках 13-го туру чемпіонату України «Донбас» на Льодовій арені «Альтаїр» приймав київських «Дженералз». До очного протистояння команди підійшли з рівною кількістю балів – по 64.

Господарі льоду захопили ініціативу з самого початку першого матчу. Уже на третій хвилині відзначився Олександр Журун. До кінця гри підопічні Анатолія Степанищева ще 6 разів забивали шайби (їх автори – Кирило Катрич, Микита Буценко, Олександр Журун, Ярослав Свищев, Денис Петрухно, Сергій Кузьмик), а підсумком зустрічі став рахунок 7:1.

«Донбас» «Дженералз» 7:1 (3:1, 2:0, 2:0)

1:0 Журун (Чердак, Докшин), 2:38, 2:0 Катрич (Горбань, Докшин), 09:39-бол, 3:0 Буценко (Толстушко, Бабинець), 12:59-мен, 3:1 Караульщук (Кіча, Побєдоносцев), 13:29-бол (5х3), 4:1 Журун (Буценко, Бабинець), 22:52-бол, 5:1 Свищев (Куцевич, Ромащенко), 30:53, 6:1 Петрухно (Буценко, Бабинець), 42:09-бол, 7:1 Кузьмик (Никифоров, Ігнатенко), 57:50-бол.

Другу гру «Донбас» і «Дженералз» почали більш акуратно: моменти виникали рідше, а голів вболівальники в перші 20 хвилин і зовсім не побачили. При цьому обидві команди, та й вся арена «Альтаїр» були ніби наелектризовані. Напруга зростала з кожною секундою, адже всі розуміли важливість перемоги в цій грі.

Не змінилася картина і в другій третині зустрічі. Команди мали рівні шанси на взяття воріт, проте, цього вечора обидва голкіпери не планували пропускати голи у свої ворота.

Справжній трилер розгорнувся у фінальній частині поєдинку, команди обмінювалися небезпечними моментами, але шайба як зачарована не залітала в сітку. Останні 5 хвилин третього періоду залишилися за «Донбасом», який насів на ворота Едуарда Захарченка, але молодий голкіпер київського клубу встояв перед натиском хокеїстів і гучних домашніх трибун «Альтаїра». Гра перейшла в овертайм, а після і в серію післяматчевих штрафних кидків.

При виконанні буллітів точнішими виявилися підопічні Вадима Шахрайчука.

«Донбас» «Дженералз» 0:1 Б (0:0, 0:0, 0:0)

Після цього матчу «Донбас» зберіг чисте перше місце в турнірній таблиці, проте знову очні зустрічі команд лідируючої трійки чемпіонату в одному турі не завершилися зі 100-відсотковим результатом для будь-якої зі сторін.

Наступні зустрічі в рамках 14-го туру чемпіонату України ХК «Донбас» проведе в Києві 15-16 січня проти місцевого «Рапіду».

 
11.01.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах