Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Маріуполі пройшло Міжнародне ралі «Маріуполь»

14-15 червня в Маріуполі пройшло Міжнародне ралі «Маріуполь» – другий етап Відкритого Чемпіонату України з ралі, яке також є другим етапом Кубка України з ралі і другим етапом Кубка Приазов’я з ралі.

Цього року в ралі «Маріуполь» взяли участь спортсмени з України, Росії та Казахстану. Усього до змагань було допущено 43 екіпажі, які представляли 11 команд.

У Маріуполь приїхали найкращі українські гонщики: Валерій Горбань, Олександр Салюк, Олексій Кікірешко, Антон Кузьменко, Віталій Пушкар, Микола Чмих.

Загальна довжина маршруту, який цього року включав 5 спеціальних ділянок, склала понад 513 км. Однією з найскладніших ралійних ділянок в Україні вважається спецділянка «Азов», яка була введена в минулому році. Проходження «бродів» і трамплінів складної конфігурації, якими завжди славилося «Ралі Маріуполь» призвело до того, що подолати весь маршрут перегонів змогли лише 29 екіпажів.

У абсолютному заліку складну і красиву перемогу здобув Олексій Кікірешко – це його перша перемога на етапі Чемпіонату України. Штраф, отриманий у перший день гонки, викреслив з числа претендентів на перемогу Валерія Горбаня – переможця першого етапу Чемпіонату України з ралі в Херсоні. Ще одному лідеру – Олександру Салюку – довелося покинути боротьбу після проходження восьмої спецділянки через поломку двигуна.

Другим у абсолютному заліку і першим в класі 3 став переможець минулорічного ралі «Маріуполь» Антон Кузьменко. Третім за підсумками ралі «Маріуполь» став екіпаж Юрія Кочмара.

Щодо національного класу повнопривідних автомобілів, який носить назву У4000, то там в результаті досить завзятої боротьби кращим став Микола Соболєв. У моноприводних класах ситуація склалася таким чином: у класі 5 з величезною перевагою переміг Станіслав Бесєдін, клас У2000 підкорився Сергію Пухкалову, у 1,6-літровому класі не було рівних Олексію Коваленко, а наймолодший клас У1400 виграв Олександр Биченко.

Організатори змагання – Автомобільна федерація України (FAU), громадська організація «Автоспорт-Маріуполь» за підтримки Донецької обласної державної адміністрації.

Наступний ІІІ етап відкритого Чемпіонату України з ралі – «Х Ралі Галіція» – пройде у Львові з 12 по 13 липня.

Довідка:

Чемпіонат України з ралі – ралійна серія, організатором якої виступає Комітет ралі, що входить до складу Автомобільної федерації України (ФАУ). Ці змагання проводяться в Україні з 1994 р. і включають кілька видовищних етапів. Етапи проходять у різних за своїми природними умовами регіонах – на Прикарпатті та Буковині, у Карпатах, Криму та Приазов’ї. Міста, що з року в рік традиційно приймають ралі, – це Херсон, Львів, Чернівці, Маріуполь, Ялта.

Ралійна історія Маріуполя бере початок з часів Радянського Союзу – до кінця 1980-х в тутешніх степах проводилося ралі «Приазов’я», участь в якому брали найсильніші гонщики країни. Відновилися змагання у 2007-му, коли поблизу Маріуполя вперше пройшов один з етапів національної гоночної серії з міні-ралі «Кубок Лиманів». Уже в наступному, 2008-му році тут вперше був проведений один з етапів Чемпіонату України з ралі. На відзначення 230-річчя міста він отримав назву ралі «Маріуполь».

 
17.06.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах