Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


3 грудня – Міжнародний День інвалідів

Сьогодні, 3 грудня, у світі відзначається Міжнародний день інвалідів. У 1992 році ця дата була проголошена Генеральною асамблеєю ООН, а в 1993 році щорічне проведення цього дня в Україні встановлено Указом Президента.

Нижче наводимо текст звернення з нагоди Міжнародного Дня інвалідів від начальника управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика.

«Сьогоднішній день нагадує людству про особливу увагу, якої потребують люди з обмеженими фізичними можливостями. Нашим першочерговим завданням є сприяння подальшій інтеграції осіб з інвалідністю в життя суспільства, і виконувати його якнайкраще допомагають засоби фізичної культури та спорту. Саме спортивне середовище наочно демонструє силу волі, загартованість духу та стійкість характеру людей, кожен день яких – це боротьба з існуючими обмеженнями, і кожна перемога яких – це перемога над собою.

У Донецькій області чимало людей з обмеженими фізичними можливостями є прихильниками активного проведення дозвілля, вони беруть участь у спортивно-масових заходах, які проводяться в містах і районах. Спортсмени-інваліди, які займаються спортом професійно, гідно захищають честь регіону і України на чемпіонатах світу і Європи. Так, у поточному 2015 році вони стали учасниками 9-ти міжнародних стартів, де здобули 24 медалі (7 золотих, 3 срібні та 14 бронзових).

До складу спортсменів - кандидатів на участь у Паралімпійських іграх 2016 року, які проходитимуть в Ріо-де-Жанейро, від Донецької області входить 17 представників 6-ти видів спорту. Це – наша особлива гордість і надія.

З нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів ми висловлюємо щиру подяку тренерам і реабілітологам, які постійно знаходяться поруч зі спортсменами. Ми вдячні активу інвалідних організацій, які протягом багатьох років беруть участь у фізкультурно-оздоровчому русі на території регіону, зокрема Донецькій обласній організації Союзу організацій інвалідів України під керівництвом Надії Паламарчук.

Упевнений, спільними зусиллями ми зможемо зберегти і примножити традиції Донецької області в розвитку фізичної культури та спорту серед людей з обмеженими фізичними можливостями».

 
03.12.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах