Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Юлія Калина зупинилася за крок від медалей на чемпіонаті світу з важкої атлетики

З 20 по 28 листопада в американському Х’юстоні проходить чемпіонат світу з важкої атлетики.

25 листопада в США відбулися змагання серед жінок у ваговій категорії 63 кг. Донецьку область в складі збірної команди України тут представляла титулована важкоатлетка родом з Маріуполя, бронзова призерка Олімпійських ігор 2012 року, діюча чемпіонка Європи Юлія Калина.

Юлія гідно боролася з найсильнішими спортсменками світу. У підсумку, вона стала четвертою у кожній із вправ: у ривку її результат склав 108 кг, а в поштовху - 135 кг, що є її особистим рекордом. Таким чином, сума Юлії Калини у двоєборстві склала 243 кг. Таку ж суму вдалося подолати і представниці Корейської Народно-Демократичної Республіки Чхве Хьо Сім (104 кг у ривку і 139 кг у поштовху), але її власна вага виявилася меншою за вагу Калини. Саме через це бронзова медаль дісталася азіатці, а українка посіла четверту сходинку.

Чемпіонкою світу стала китаянка Денг Вей, її результат у сумі – 259 кг. До цього ж, у поштовху Денг Вей встановила новий світовий рекорд, який тепер становить 146 кг. «Срібло» здобула росіянка Тіма Турієва, яка в сумі двоборства підняла 248 кг (112 кг у ривку і 136 кг у поштовху).

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик вітає Юлію і її тренерів з гідним виступом на чемпіонаті світу і бажає показати максимум своїх можливостей на Олімпійських іграх 2016 року, які пройдуть в Ріо-де-Жанейро.

 
26.11.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах