Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Віктор Поліщук: Донецька область завжди була кращою в Україні серед бодібілдерів

Завершилися спортивні події світового рівня з бодібілдингу: 10-13 листопада в іспанському місті Бенідорм відбулися 65-й Конгрес Міжнародної федерації бодібілдингу і фітнесу (IFBB) і 69-й Чемпіонат світу серед чоловіків в Будапешті (Угорщина), а 13-16 листопада пройшов Чемпіонат світу з фітнесу.

У цих заходах брав участь голова комітету по фізичній культурі та спорту Красноармійської міської ради, Віце-президент Національної федерації бодібілдингу України, суддя міжнародної категорії Віктор Поліщук.

Він проінформував про результат участі чоловічої і жіночої збірних команд України, свої враження про ці заходи, а також окреслив перспективи спортсменів Донецької області.

На світових чемпіонатах світу Україну представили 4 чоловіків та 18 жінок. До цього ж, Україна була представлена і у суддівському корпусі чемпіонатів. На чемпіонаті світу в Іспанії суддівство змагань було за моєю участю і Ігоря Делієва, Президента національної федерації бодібілдингу і фітнесу України – двох суддів міжнародного класу. На чемпіонаті світу в Будапешті, крім мене, у суддівстві взяли участь ще 3 судді міжнародного класу від України. Мені було доручено керівництво суддівськими бригадами цих змагань. Також, усі наші судді взяли участь у Конгресі Міжнародної федерації бодібілдингу і фітнесу (IFBB).

На Чемпіонаті світу серед чоловіків у Іспанії були представлені 480 учасників зі 112 країн. За Україну виступили 4 провідні спортсмени-бодібілдери. За результатами змагань усі наші атлети увійшли до фіналу, а Роман Ющенко (м. Київ) став чемпіоном світу у ваговій категорії 70 кг. За результатами змагань Україна посіла 9 загальнокомандне місце, а серед європейських країн ми – кращі!

На Чемпіонаті світу з фітнесу в Будапешті наші дівчата підтвердили, що вони – кращі. Усього в змаганнях взяли участь 568 спортсменок з 84 країн. Українки Оксана Бригадир (м. Львів) та Інна Трофименкова (м. Чернівці) завоювали золоті медалі. Усього Україна отримала 2 золотих, 4 срібних і 1 бронзову медалі. Слід зазначити, що всі 18 українських спортсменок потрапили до фінальних змагань чемпіонату. У загальнокомандному заліку Україна посіла друге місце, поступившись тільки команді росіян.

На світових першостях чоловіки показали високий рівень підготовки, а жінки довели, що кращих та жіночніших немає у всьому світі. Надалі бачимо подальший розвиток у номінаціях фітнес-бікіні, боді-фітнесу та чоловічого і жіночого фітнесу. У нас є перспективні спортсмени, плануємо не зупинятися на досягнутих результатах, а продовжувати підготовку молодих і талановитих спортсменів.

Донецька область завжди була кращою в Україні серед бодібілдерів. На теперішній час, у зв’язку з проведенням антитерористичної операції, багато спортсменів залишилися на непідконтрольній території, але ми не втрачаємо бойового настрою. У жовтні в Маріуполі на чемпіонаті області відбувся так званий відбір учасників для участі у Чемпіонаті України. 18 спортсменів виступили у Дніпропетровську від Донецької області, і в результаті маємо 2 золоті медалі. Традиційно сильними є представники таких міст, як Маріуполь, Слов’янськ, Красноармійськ, а також заявили про себе спортсмени з нового відділення в Артемівську. Ми бачимо перспективу і обов’язково плануємо виступити навесні на Чемпіонаті Європи. Для цього вже зараз розпочато відповідну підготовку.

Сьогодні в першу чергу ми маємо вірити в світле майбутнє, бути оптимістами, а також велике значення має фінансова підтримка. А найголовніше, нам потрібен мир. Буде мир – буде перемога!

 
21.11.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах