Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Слов’янськ приймає XIII Всеукраїнський турнір з вільної боротьби «Торські ігри»

20 листопада в Слов’янську на базі спортивного корпусу Донбаського державного педагогічного університету проходить XIII Всеукраїнський турнір з вільної боротьби «Торські ігри» серед юнаків та дівчат від 6 до 21 року.

Участь у змаганнях беруть 157 спортсменів із Донецької, Луганської та Харківської областей: борці представляють міста Слов’янськ, Краматорськ, Димитров, Селидове, Дзержинськ, Українськ, Бахмут (Артемівськ), Лозова, Панютіно, Краснопавлівка, Кремінна.

На урочистому параді – відкритті змагань борців привітали почесні гості: начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, секретар Слов’янської міської ради Жан Кім, начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ради Олександр Міщенко.

«Вільна боротьба – це вид спорту, у якому українці традиційно показують високі результати на найрізноманітніших змаганнях. Чимало перемог і в активі вихідців з Донеччини. Вірю, що серед вас, учасників сьогоднішніх змагань, знайдуться гідні послідовники наших прославлених борців, адже саме ви є олімпійською надією нашої держави і регіону», – сказав Володимир Мицик у зверненні до спортсменів.

«Торські ігри» – це престижні змагання, де перемогу треба вибороти серед найкращих. За роки свого існування цей турнір став «спортивною візитівкою» нашого міста», – зазначив секретар Слов’янської міської ради Жан Кім.

 

На відкритті турніру всі учасники та почесні гості вітали з 80-річним ювілеєм тренера з вільної боротьби міської комплексної ДЮСШ та одного з організаторів «Торських ігор» Миколу Липового. Володимир Мицик вручив ювіляру почесну грамоту управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації та подяку Асоціації спортивної боротьби України «за вагомий внесок у розвиток української боротьби».

Володимир Мицик від себе особисто та від імені Олімпійського чемпіона Ельбруса Тедеєва привітав Миколу Липового, побажав йому міцного здоров’я та наснаги для подальшої роботи з виховання майбутніх чемпіонів.

Також начальник обласного управління з питань фізичної культури та спорту вручив посвідчення майстра спорту України Дмитру Несвятипасці – вихованцю КПНЗ «Міська КДЮСШ».

Привітав спортсменів з початком змагань і президент федерації вільної боротьби Слов’янська Юрій Кононенко. Разом із ветераном спорту, неодноразовим переможцем і призером чемпіонатів України, Європи та світу з самбо та дзюдо Георгієм Пишняком вони вручили цінні подарунки від федерації вільної боротьби слов’янським спортсменам Дмитру Несвятипасці, Микиті Гєнову, Анастасії Марченко та Ользі Клевіній.

Дмитро цього року посів друге місце на чемпіонаті України з вільної боротьби серед юніорів та юніорок, і став п’ятим на чемпіонаті Європи з вільної боротьби серед юніорів у Стамбулі.

Ольга, Анастасія та Микита стали призерами чемпіонату України з вільної боротьби серед юнаків та дівчат, що відбувся в жовтні у Броварах. У активі Ольги і Анастасії – «срібло», а Микита виборов «бронзу».

Відзначимо, що ці змагання присвячені Дню Гідності та Свободи, який відзначається в Україні 21 листопада.

 
 
20.11.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах