Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Аліна Махиня провела майстер-клас для юних борців Дзержинська

Дзержинськ – це Україна. Своїм нещодавнім приїздом до рідного міста це підтвердила провідна спортсменка Донецької області, член збірної команди України з вільної боротьби, Заслужений майстер спорту Аліна Махиня. Серед останніх досягнень вихованки обласної Школи вищої спортивної майстерності – «золото» перших в історії Європейських ігор, які в червні поточного року приймав Баку.

Аліна завітала в гості до Дзержинської дитячо-юнацької спортивної школи, де провела тренування і майстер-клас для юних спортсменів. Вона вийшла на борцівський килим та продемонструвала кілька своїх улюблених прийомів, що неодноразово приносили їх успіх на міжнародній арені.

На державному прапорі України, який розміщений в ДЮСШ, Махиня залишила кілька напутніх слів для нових спортивних зірочок міста. Прославлена спортсменка також залюбки поспілкувалася з юними борцями та сфотографувалася з ними на пам’ять.

 
 
 
 

Для довідки

Аліна Махиня народилася 3 січня 1991 року. Почала спортивну кар’єру в Дзержинську Донецької області, де її першим тренером був Ігор Білоконь. Вихованка Донецького вищого училища олімпійського резерву імені С.Бубки, Школи вищої спортивної майстерності, вона є неодноразовою переможницею та призеркою чемпіонатів та Кубків України, міжнародних турнірів. Чемпіонка світу серед юніорів 2009, 2010 рр., чемпіонка Європи серед юніорів 2010, 2011 рр. Срібна призерка чемпіонату Європи 2011 р. У 2013 р. – переможниця чемпіонатів світу і Європи. У 2014 р. – бронзова призерка чемпіонату Європи. У 2015 р. – чемпіонка Перших Європейських ігор.

 
17.11.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах