Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Обласний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури «Надії Донбасу»

З 18 січня по 20 січня в Донецькій профільній гімназії № 122 відбувся обласний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури «Надії Донбасу», участь у якій прийняли учні 9-11 класів, загалом більш ніж 100 обдарованих учасників з міст та районів.

Привітати учасників змагань прийшли: Анатолій Кучеров – голова Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України, Тетяна Дубревська – начальник Донецького обласного управління з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти, Валерій Лозік – бронзовий призер Олімпійських ігор з плавання – та Ольга Саладуха – бронзова призерка Олімпійських ігор з легкої атлетики.

«Цього року у нас вперше проходить учнівська олімпіада з фізичної культури, як Всеукраїнська», – відмітила Тетяна Дубревська.

Олімпіада з фізичної культури – це більш ніж багатоборство. Спортсмену необхідно показати гарні спортивні результати у декількох видах спорту: стрибки у довжину, човниковий біг, гімнастика, туризм, баскетбол, футбол та волейбол. Оцінювали знання та теорію.

На результати юних спортсменів надихає призер Лондонської олімпіади Ольга Саладуха: «Важаю, що це допомагає дітям знайти себе, витягнути їх з вулиці, відірвати від комп’ютера. Такі змагання популяризують фізичну культури та здоровий спосіб життя».

За результатами обласного етапу на навчально-тренувальний збір відправляться команди з Макіївки, Маріуполя, дві команди з Донецька та представники Старобешівського району. Після закінчення НТЗ визначиться команда-переможець, яка представлятиме Донецьку область на Всеукраїнському турнірі.

Переможці Всеукраїнських змагань будуть зараховані до профільного вищого навчального закладу без вступних іспитів.

За матеріалами прес-служби Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України

 
22.01.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах