Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську урочисто зустріли чемпіона світу з пауерліфтингу Олексія Бичкова

16 листопада на залізничній станції «Краматорськ» відбулася урочиста зустріч чемпіона і рекордсмена світу з пауерліфтингу Олексія Бичкова, який повернувся додому після виступу в люксембурзькому місті Хамм.

Нагадаємо, три дні тому, 13 листопада, краматорський спортсмен у ваговій категорії 120 кг показав кращий результат у сумі триборства, двічі встановивши світовий рекорд. Після його другого підходу у тязі (350 кг) рекорд становив 1082,5 кг, а після третього (362,5 кг) – 1095 кг. У присіданні Олексій подолав вагу 415 кг, а в жимі – 317,5 кг. У цій же ваговій категорії на чемпіонаті світу виступав земляк Бичкова, Заслужений майстер спорту з Красного Лиману Олексій Рокочий, який з результатом 1070 кг у сумі триборства посів 4 місце, поступившись бронзовому призеру за показником власної ваги. Так, завдяки досягненням атлетів Донеччини чоловіча збірна України з пауерліфтингу посіла найвище місце серед команд-учасниць за день до завершення змагань. Цей успіх став першим з 1997 року для чемпіонатів світу, де виступали росіяни – постійні суперники українців.

Олексія Бичкова в рідному місті зустрічали начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, заступник Краматорського міського голови Олексій Яковленко, начальник відділу молоді та спорту Краматорської міської ради Валентина Карпенко, спортсмени Краматорська.

«Ми дуже щасливі вітати в Краматорську чемпіона світу в такій важкій категорії, як 120 кг, – можна сказати, найсильнішу людину планети. Той героїчний вчинок, який Ви здійснили на шляху до золотої медалі, важливий для всіх нас. Ваш фантастичний рекорд складає тонна і 95 кг – здавалося б, як людина може взяти і стільки підняти? Ми пишаємося таким земляком і сподіваємося на Ваші подальші успіхи. У свою чергу, Донецька обласна державна адміністрація, управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, надалі будуть всіляко підтримувати Вас для підготовки у навчально-тренувальних зборах – так, як це було перед цим чемпіонатом світу. Бажаємо, щоб Ви планомірно йшли до медалі Всесвітніх ігор – найвищої нагороди для Вас, як пауерліфтера», - сказав Володимир Мицик у зверненні до спортсмена.

Окремі слова подяки Володимир Мицик висловив у бік президента федерації пауерліфтингу Донецької області, тренера Олексія Бичкова Івана Збандута. «Іван Васильович у себе на Батьківщині, у Юр’ївці Першотравневого району, власними силами збудував кращу в Україні базу для навчально-тренувальних зборів з пауерліфтингу. Там створені найбільш ідеальні умови для занять пауерліфтингом і важкою атлетикою, що допомагає спортсменам досягати видатних результатів. Яскравим прикладом вищесказаного є виступ Олексія Бичкова, який саме на цій базі проходив підготовку до минулого чемпіонату світу», - сказав Володимир Мицик.

Чемпіон і рекордсмен світу Олексій Бичков у своїй промові подякував обласній, міській владі і своєму тренерові, президенту федерації пауерліфтингу Донецької області Івану Збандуту за сприятливі умови, створені в підготовці до чемпіонату світу.

 

 
16.11.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах