Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську стартував Всеукраїнський турнір з волейболу на честь Станіслава Люгайло

30 жовтня в Краматорську у фізкультурно-оздоровчому комплексі Донбаської державної машинобудівної академії стартував Всеукраїнський турнір з волейболу на честь олімпійського чемпіона Станіслава Люгайло.

У змаганнях беруть участь 9 команд ветеранів волейболу, по три в кожній із трьох категорій турніру: 1) жінки – із Харкова, Києва і Красноармійська; 2) чоловіки віком 55 років і старше – із Петропавлівки Дніпропетровської області, Краматорська і  Красноармійська; 3) чоловіки віком понад 65 років – із Києва, Краматорська і Полтави.

На урочисте відкриття змагань завітали почесні гості: заступник голови Донецької облдержадміністрації Владислав Лаврик, начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, перший віце-президент Асоціації ветеранів спорту України Володимир Іванов, начальник відділу молоді та спорту Краматорської міської ради Валентина Карпенко, президент Асоціації ветеранів волейболу Донецької області Олег Рибаков.

У привітальному слові Владислав Лаврик відзначив важливість проведення подібних змагань, що шанують працю таких ентузіастів спорту, як Станіслав Люгайло. На його перемозі, досягнутій під час Олімпійських ігор у далекому 1964-му році, виховалося не одне покоління спортсменів Донецької області. А безпосередньо Станіслав Люгайло як тренер підготував більше 20 майстрів спорту.  Владислав Лаврик побажав учасникам змагань жити спортом, черпаючи нові сили і натхнення у регулярній руховій активності.

Володимир Мицик подякував командам із різних регіонів країни за те, що вони знайшли можливість приїхати на змагання до Краматорська – мирного і спокійного українського міста Донеччини. Вручивши Станіславу Люгайло почесну грамоту, Володимир Мицик побажав прославленому олімпійцю якомога швидше повернутися до рідного краю із Харкова, де той проживає нині.

Змагання триватимуть два дні – їх переможці будуть визначені 31 жовтня.

Для довідки

Люгайло Станіслав Антонович – Заслужений майстер спорту СРСР (1990), Олімпійський чемпіон (1964), Заслужений працівник фізичної культури та спорту України (2013).
Народився 1 січня 1938 р. у Сухумі.
У 1964 р. у складі збірної команди СРСР став Олімпійським чемпіоном Ігор ХVІІІ Олімпіади в м. Токіо (Японія).
У 1969 р. переїхав до Донецька, працював головним тренером чоловічої команди «Динамо» з волейболу. З 1976 р. був призначений головним тренером жіночої волейбольної команди «Спартак» м. Донецька. З 1991 по 1996 рр. працював по контракту на Філіппінах (м. Маніла) з чоловічими і жіночими командами цієї країни. На Іграх Південно-Східної Азії очолювані ним колективи ставали чемпіонами і призерами змагань. З 1996 р. був призначений головним тренером жіночої команди з волейболу «Медіка-ШВСМ» (потім – «ДонНУЕТ-ШВСМ») м. Донецька, яка з І ліги дійшла до Суперліги чемпіонату України.
30.10.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах