Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську стартували обласні змагання з пауерліфтингу та жиму лежачи, присвячені Дню захисника України

Чемпіонат, урочисте відкриття якого відбулося на базі «ФОК» Донбаської державної машинобудівної академії 8 жовтня, Краматорськ приймає вже вп’яте.

Цього року участь у змаганнях з пауерліфтингу і жиму лежачи беруть 125 спортсменів із 10 команд міст і районів Донецької області.

На урочисте відкриття завітали почесні гості: начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, в.о. заступника Краматорського міського голови Олексій Яковленко, начальник відділу молоді та спорту Краматорської міської ради Валентина Карпенко, президент федерації пауерліфтингу Донецької області Іван Збандут, ректор Донбаської державної машинобудівної академії Віктор Ковальов.

«Цей чемпіонат присвячений святу Дню захисника України, яке проводиться вперше 14 жовтня цього року. Ви, спортсмени Донеччини, захищаєте честь нашого регіону і держави, коли виступаєте на міжнародних змаганнях. Багато хто з Вас піднімався на вищі сходинки п’єдесталу, завдяки Вашим перемогам звучить гімн України і височіє державний прапор. Думаю, ці моменти і є найбільшим задоволенням для спортсмена, тому бажаю кожному з вас пережити подібні щасливі почуття. А для цього необхідно тренуватися, готуватися, і сьогодні показати найкращі результати, до яких ви готові», - сказав у привітанні до учасників змагань Володимир Мицик.

 

Уже в перший день не обійшлося без рекордів – власне досягнення у жимі лежачи, встановлене на цьогорічному чемпіонаті світу в Празі, перевищив 17-річний Костянтин Мусієнко з Дружківки. Так, якщо на світовій першості був зафіксований рекорд 235 кг, то тепер новий кращий результат Костянтина складає 240,5 кг.

 

«Мусієнко вперше в цьому році поїхав на чемпіонаті світу серед юнаків, і він дійсно дуже добре виступив. Але тут ще є психологічний момент. Наприклад, Рузімурадов – він теж сильний спортсмен, у жимі взяв золоту медаль, проте в присіданнях «спіймав» нульову оцінку. З приводу рекорду світу Мусієнка я хочу як тренер сказати, що він дуже міцний хлопець. Подивимося, як складеться його подальша доля. Перехід із юнацької до юніорської вікової категорії дуже складний, але будемо вести спортсмена спільно з його тренером, щоб він знову потрапив до складу збірної України», - розповів про молоде дарування Іван Збандут.

Про високі досягнення пауерліфтерів Донеччини свідчить той факт, що, окрім Костянтина Мусієнка, до складу збірних команд України серед юнаків, юніорів і дорослих сьогодні входять ще 9 представників регіону (двоє з них – із Краматорська).

Звання чемпіона Європи в поточному році завоював майстер спорту міжнародного класу Олексій Бичков з Краматорська. Серед юніорів призерами світової першості 2015 року стали маріуполець Олександр Рубець і краматорчанин Данило Ковальов. Окрім цього, троє спортсменів із Дружківки здобули нагороди дебютного для них чемпіонату світу серед юнаків: Костянтин Мусієнко, Руслан Рузімурадов, Дар’я Лазебна. Також у числі призерів цього чемпіонату серед юнаків був Владислав Чорний із Маріуполя.

«На території Донецької області, яка підконтрольна українській владі, пауерліфтингом займаються більше 2000 спортсменів, працюють 39 тренерів, з них 19 – штатних. Відділення з цього виду спорту відриті в 5 містах і 4 районах області. Іван Васильович Збандут сам створив кращу базу для підготовки спортсменів-пауерліфтерів у себе на Батьківщині, у  Юр’ївці. Ця база є дуже сучасною, дуже функціональною, і вона отримала найвищу оцінку серед спеціалістів пауерліфтингу і важкої атлетики – там постійно тренуються члени збірних команд України, приїздять представники інших регіонів. Донедавна свої тренування в Юр’ївці поводили спортсмени з інших країн», - відзначив Володимир Мицик.

Змагання в Краматорську триватимуть три дні, до 10 жовтня. За підсумками чемпіонату формуватиметься збірна команда Донецької області, яка далі буде готуватися до всеукраїнських та міжнародних стартів.

 

 
08.10.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах