Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Дружківці відбулося спортивне свято з нагоди Всесвітнього дня ходьби

4 жовтня в Дружківці пройшов обласний спортивно-масовий захід «TAFISA - Всеукраїнський день ходьби» з нагоди Всесвітнього дня ходьби.

Ця акція проводиться в рамках заходів міжнародної організації TAFISA, яка об’єднує понад 130 країн світу, займає привілейоване положення в області масового спорту і членом якої на початку 2013 року став Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Спортивне свято відвідали почесні гості – начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, Дружківський міський голова Валерій Гнатенко, заступник Костянтинівського міського голови Віктор Василенко, начальник відділу з питань культури, сім’ї, молоді, спорту та туризму Дружківської міської ради Юлія Пивовар, президент федерації тхеквондо Донецької області Володимир Страшненко та керівники обласних спортивних організацій, розміщених у Дружківці: в.о. директора Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко, в.о. директора школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова, в.о. директора обласної спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву з важкої атлетики Ігор Конопльов.

«У першу чергу, вітаю всіх педагогічних працівників галузі фізичної культури та спорту з Днем вчителя. Саме завдячуючи вашій щоденній копіткій праці зростає кількість прихильників здорового способу життя в нашому регіоні. А діти і підлітки, які займаються фізкультурою і спортом, і є тим здоровим і сильним поколінням, на плечах якого будуватиметься майбутнє України», - зазначив Володимир Мицик.

«Спорт сьогодні є одним із дуже важливих чинників, які об’єднують Україну. Зокрема, свята, присвячені Всесвітньому дню ходьби, сьогодні проходять у різних регіонах нашої держави. І участь у них беруть усі верстви населення, підтверджуючи, що активне життя доступне кожному», - сказав Сергій Головченко.

 

Відправною точкою спортивного марафону стала площа Жовтнева. Крім почесних гостей, які очолили колону, у строю йшли ветерани спорту, професійні і зовсім юні спортсмени, діти з дошкільних, середніх і середніх спеціальних навчальних закладів, бійці 81 аеромобільної бригади. Ходу супроводжував театр «Калейдоскоп». Загальна кількість учасників колони склала більше 400 чоловік (наймолодшому з них виповнилося лише 11 місяців), і представляли вони Дружківку, Костянтинівку, Костянтинівський район, Краматорськ і Слов’янськ.

 

День ходьби продовжився на площі Жовтневій, де відбулися показові виступи дружківських важкоатлетів і тхеквондистів, а також пройшли спортивні змагання з армрестлінгу, настільного тенісу, стрітболу і шахів. 

У скейт-парку свої здібності демонстрували діти на самокатах, а також любителі катання на велосипедах і скейтбордах. Для наймолодших дошкільнят були організовані спеціальні естафети – вони лазили в «трубі», стрибали в мішках і через канат, відповідали на питання спортивної вікторини.

Додамо, що разом із глядачами кількість людей у Дружківці, які долучилися до свята Всесвітнього дня ходьби, сягнула тисячі осіб.

 
04.10.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах